Tromsøprøven I og Pasvikprøven

OrntuasMille1VKCacit230815

OrntuasMille1VKCacit230815No i helga gikk startskuddet for jaktprøvene her nordpå. Det var flere fra vårt distrikt som stilte på Tromsø Hundeklubbs jaktprøver i Tromsø.

Karacanis Noah 3.pr AK Skog
De arrangerte skogsfuglprøve med fullkombinert fredag, og høyfjellsprøve lørdag og søndag. Karacanis Noha e/f Said Nordin stilte på skogsfugelprøven på fredag og oppnådde en fin 3.pr AK Skog.

Lørdagen og søndag var det Høyfjellsprøve, og det var 4 kvalitetsparti og 3 VK partier som skulle ut lørdagen.

I UK utmerket flere av de unge hundene seg. Huldreveiens Wild Dollar e/f Knut Uglebakken oppnådde 1.pr UK på lørdagen. Rokkomborres A Bine e/f Terje Steinsund oppnådde også 1,pr UK på lørdag. Jimsrypas Sniper e/f Per Olaf Theodorsen oppnådde 3,pr UK lørdag og 3.pr UK Rokkomborres A Bine 1.pr UKsøndag.

Jimsrypas Tia og Jimsrypas iOS 1.pr UKSøndagen stilte Jimsrypas Lotta e/f John Solstad – Jimsrypas iOS e/f Ole Ingebrigtsen – Jimsrypas Tia eier Jim Theodorsen fører Ole Ingebrigtsen, og alle kom ned fra fjellet med 1.pr UK i lomma. Gratulere med flotte resultater.

I VK kvalik stilte Pointnics E I Point e/f Ole Ingebrigtsen – Skipsfjordhønas Bolte e/f Wiggo Ditlefsen – Skipsfjordhønas Tomsi eier Tom Ditlefsen fører Wiggo Ditlefsen – Ørntuas Flicka e/f Rune Hoholm – Ørntuas Mille eier Lise Nordås/Stian Henriksen fører Stian Henriksen. Det var mye ryper i de fleste terreng, Pointnics Point e/f Ole Ingebrigtsen oppnådde 1.pr VK i kvaliken. Ørntuas Mille og Skipsfjordhønas Bolt gikk videre til finalen på søk.

Ørntuas I Ynwa 2 x 1AK skogI finalen stilte det 14 håpefulle til start. Det viste seg raskt at det var mye ryper i terrenget så det gikk fort unna med hundene. Men noen klarte å ta vare på sine sjanser. Ørntuas Mille startet friskt ut fikk seg et komplett fuglearbeid i 1 runde, det samme gjorde hun i 2 runde samt et utmerket søk og ble vinner av finalen med 1.pr VK m Cacit.

I Neiden i Pasvik ble det avholdt Skogsfuglprøve og der stilte Ørntuas Ynwa e/f Torleif Knudsen. Lørdag viste Ynwa sine utmerkede søksegenskaper og viltfinnerevne og ble belønnet med 1.pr AK skog. Men ekvipasjen var ikke ferdig, de stilte til start søndagen og kom ned med en ny 1.pr AK skog. Ynwa ble forøvrig prøvens beste hund og ny NPK Elitehund.

Gratulere så mye til eiere og førere.

DR Troms og Finnmark
Stian Henriksen

 

 

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer