Sommerfest på Sula

Stemningsbilde Fra Festen

Stemningsbilde Fra FestenSamme dag som tidenes første sommertreff på Sula ble arrangert av Vestlandet Nord kom sommeren til Nordvestlandet.

Arrangementet ble en stor suksess og i det flotte været ble vi sittende rundt bålet til godt over midnatt før treffet ble erklært avsluttet.

Vi åpnet treffet kl. 16:00 på leirduebana i Langevåg. Her ble det arrangert et klubbmesterskap i leirdueskyting og kvaliteten på deltakerne var over gjennomsnittet av det skytebane-lederen var vandt til. Banen leies ut til ulike arrangementer og det ble kommentert at dette nok ikke var et ”typisk utdrikkingslag”! Konkurransen ble knivskarp og Jan Rune Dahl og Rune Urke, begge fra søre Sunnmøre måtte ut i en finalerunde. Premien var et par Viking-sko fra NPKs sponsorprogram og de var vel verdt å kjempe om. Jan Rune dro til slutt det lengste strået og ble vinner av konkurransen.

Rune Og Giga Vinner ApportJutevatnets Hekla og StåleNeste post på programmet var apportkonkurranse. Her var det tydelig forskjell på de som hadde gjort leksa via tvangsapport og de som kun hadde trent lyst. Apporten ble lagt langt ut i medvind og ekvipasjene ble satt på prøve. Det ble kjørt 2 runder og  hund nr. 2 Jutevatnets Hekla på 14 måneder ført og trent av Ståle Lingås ble slått med bare 7/10 sekund. Vinneren ble Jutevatnets Giga med eier og fører Rune Urke. Dermed ble det et par Vikingsko likevel til Rune som ble snytt for premie i leirduekonkurranse.

Siste post ble grilling og bålkos. Alle hadde med egen grillmat, campingstol og noe attåt. Arrangementet ble derfor lett å gjennomføre, men likevel må vi rette en stor takk til Aslak Digernes som tok mange grep for å få festen gjennomført.

 

FinalegutterDet ble diskutert mye pointer ut over kvelden og hovedsaken var RAS-dokumentet. Selv om høringsdato er utløpt vil nok dokumentet fortsatt bli gjenstand for mye diskusjon. I debatten ble det stilt spørsmål om skisserte tiltak og virkemidler som er tenkt tatt i bruk har noen som helst effekt i forhold til de mange og ambisiøse mål som er satt. Det ble også stilt spørsmål om hvorvidt arvbarheten på de ulike viltfinnertalla/-indeksene er avklart og om det er rett å ”tone” ned jaktlyst-parameteret til fordel for disse. Tross en solid dose skepsis til dokumentet var alle skjønt enige i at det var lagt ned et stort og prisverdig arbeid fra avlsrådets side.

Før vi avsluttet festen, med nattlige toner fra svarttrost i bakgrunn, ble alle deltakere enige om å gjenta festen også neste sommer…

Vestlandet Nord
DR Ole Frøland

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer