Sør-Norsk Pointertreff 2015

Lotteri Bjåen 2015

Lotteri Bjåen 2015Tradisjonen tro ble Sør-Norsk Pointertreff arrangert på Bjåen, Hovden i Setesdal, 12-14.06.15

Distriktene Agder / Telemark og Vestlandet Sør kunne ønske velkommen til fjells, i år med usedvanlig store mengder snø til å være midt i juni.

Pointervenner fra hele landet dukket opp utover fredags ettermiddag og ble innkvartert på Bjåen Fjellstoge. Etter hvert trakk vi ned til Årestoga, der grilling og godt sosialt samvær stod på programmet. Det sosiale fortsatte til langt på natt, med livlige og engasjerte diskusjoner om Pointer og alt som hører med til lørdags morgen hentet oss inn.

Lørdag startet det offisielle programmet med utstilling, med Anne Marit Olsen som tydelig og rettferdig dommer, Sven Tore Kittelsen som ringsekretær og Rikke Andrine Næss som skriver. Beste hannhund og best i rasen ble Røynåsen’s Nitro, eier og handler Kristian Vatne. Beste tispe ble NUCH Lytingfjellet’s Flikka, eier og handler Olav Schrøder. Deretter ble beste valp kåret, dette ble i år Maifjellet’s Pelle. Utstillingen ble avsluttet med fire deltakere i barn og hund. Certene gikk til Røynåsen’s Nitro og Østagløtten’s Alba. Alba ble med dette fullcertet.

Etter utstillingen stod trekning av lotteriet på programmet. Også i år ble det hyret inn dyktige loddselgere fra den yngre garde i pointermiljøet, og loddsalget gikk unna som bare det!
Vi vil rette en stor takk til Hanne Stamnes som også i år stod ansvarlig for kioskdriften, og sammen med sine medarbeidere sørget for varme pølser, kaker, og bålkaffe til alle deltagere og tilskuere.
Lotteriet på Bjåen hadde også i år mange og flotte premier, takk til våre sponsorer Viking Sko, Lundhags og Royal Canin. I tillegg til disse og flere andre gavmilde sponsorer, ble det også i år loddet ut et treningsopphold på Bjåen med overnatting, takk til Sondov og Ingrid Margrethe Bjåen.

Lørdag ettermiddag hadde vi invitert Oddrun Runde, også kjent som Fjellveterinæren, til å holde et foredrag om kiropraktikk på hund. På en engasjert og lettfattelig måte fortalte Oddrun forsamlingen om hvordan kiropraktikk kan forebygge og helbrede skader i muskler og ledd, samt å øke yteevnen til våre hardtarbeidende jakthunder. Etter foredraget fikk Oddrun anledning til å demonstrere dette på en av hundene. I følge eier en tilsynelatende frisk og rask tispe på 2 år, men etter å ha vært i Oddruns kyndige hender ble det avdekket både låsinger i tåledd, muskelknuter og låsing i en ryggvirvel. Behandlingen var hele forsamlingen vitne til, og effekten på hunden viste seg umiddelbart. Smerter og spenninger slapp taket, og bevegelsene var tydelig bedre etter behandling. Tusen takk til Oddrun for et spennende og tankevekkende foredrag!

Lørdags kveld var det igjen samling i Årestoga med grilling og sosialt samvær. Her ble det delt ut diplomer for utmerkelser i 2014, Elitehund-diplom og Årets Skogsfuglhund Jutevatnets Luna og eier Helge Pedersen, Fly-pokalen til Solasteggens Mina og eier Arild Skeivik, Elitehund-diplomer til Grimasteggens Lixie og eier Tore Husebø, Fugledes Oskar og eier Erik Seglem, Fugledes Odin og eier Anton Ringøen, og Fjellrypas LJ Ross og eier Per Zakariassen, Kleivskogens Rebell og eier Øystein Johnsen.

I tillegg fikk alle en hilsen fra styret i Norsk Pointerklub, i år representert ved styreleder Per Dahle.

Det ble også avholdt pointer quiz. Forsamlingen ble delt opp i flere lag, og uten hjelpemidler måtte til dels vanskelige spørsmål om Pointer, resultater og utmerkelser besvares. Tusen takk til Bergensgjengen med Marianne Sagstad i spissen for en utfordrende og kunnskapskrevende quiz!. Det ble delt 1 plass og deltakerne på vinnerlagene fikk med seg 1kg’s pose med fòr samt en pose Twist på deling.

Det ble også utnevnt ny DR i Agder / Telemark, Kjetil Kirkhus har påtatt seg oppgaven og ble ønsket velkommen og ønsket lykke til. Ingrid Margrethe Bjåen som har hatt dette vervet i flere år, ble takket for god innsats og ønsket lykke til med nye oppgaver i Norsk Pointerklub. Hun skal bla sitte i prøvekomiteen for NPK’s hovedprøve på Hjerkinn september 2015.

Søndag ble det arrangert apportkonkurranse, i år stakk Frode Stenerud og Østagløttens Alba av med det gjeve trofeet, en Pointer i bronse. Etter dette var det mulighet for å ta apportbevis, de kyndige dommerne Olav Schrøder og Sven Tore Kittilsen gjennomførte dette på en utmerket måte og flere lykkelige eiere kunne få med seg apportbevis hjem.

Dragrace med hund er et fast innslag på Sør-Norsk Pointertreff. Etter at alle hundene som ønsket hadde løpt, var det to som hadde lik tid. De to beste møttes til en siste løpsduell for å finne en vinner. IS Sol Angelica til Silje Jakobsen trakk det lengste strået foran fjorårs vinner Vorsteh Tina og eier Marianne Sagstad. Nok en gang må pointeren se seg slått av en annen hunderase på dragracen. Denne trenden må vi prøve å snu folkens, så 200 meter sprint må inn som en del av grunndressuren, helt fra valpestadiet!

Helgen på Bjåen ble avsluttet med skitur (vi skriver 14.juni…) i vakker natur på Bjåen, med Sondov og Ingrid som guider. Alt i alt en veldig trivelig helg, med gode tilbakemeldinger fra alle.

Hvis noen går rundt i den villfarelsen og tror at folk med pointer er en traust og kjedelig gjeng, ta turen til Sør-Norsk Pointertreff 2016, og opplev et miljø med mye latter og glede, der vår felles interesse og hobby står i fokus, nemlig Pointeren.

Velkommen tilbake til Bjåen og Sør-Norsk Pointertreff i 2016!

DR Vestlandet Sør       DR Agder / Telemark

Kjetil Olsen                   Fjellveterinæren Bjåen 2015Kjetil Kirkhus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIR og BIM Bjåen 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer