Midt Norsk Pointertreff 2015 :)

Bir og bim 1024x681

Bir og bim 1024x681Da er Midt Norsk Pointertreff over for i år over og det ble et vellykket arrangement.

Vi hadde været med oss heldigvis. De fleste kom opp på fredag og der samlet de seg rundt i hytter og campingvogner 
. Temperaturen kunne absolutt vært høyere folket var forberedt og kledde på seg deretter. Lørdagen startet vi med utstillingen kl 10.00 der Æresmedlem i NPK Steinar Sørlie det ærefulle oppdraget å være dommer under utstillinga. Med seg i ringen hadde han Dommeraspirant Birte Wold Myhre, Ringsekretær og Æresmedlem i NPK Bjørg Hillestad og skriver var Kjersti Reksen. Dommer og dommeraspirant var særdeles fornøyd med både det høye nivået på hundene og antall hunder i ringen. Det var 38 påmeldte hunder til utstillinga hvilket som anses som meget bra i en pointerring. Det var Skoglykkas Nova ført av Rolf Inge Eidsvåg som ble BIR og vant Tispecertet og fikk derved et napp i Dovrepointeren. Gry Marie Bjørge førte Skoglykkas Brando til BIM. Vinner av Hannhundcertet ble Bunes Myras Angus ført av Ivan Bunes.Dommer og aspirant

 

 

 

 

 

 

 

I valpeshowet var det 2 påmeldte hunder. Breideskarets Sky i 4-6 måneder og Jimrypas Pirlo i 6-9 måneder. Det var to meget lovendevalpeshow 1024x681 hunder begge 2 men Breideskarets Sky trakk det lengste strået og ble Best in Show.
Det ble og avholdt barn og hund konkurranse og der var det påmeldt 7 ekvipasjer. Det var Pål Kristian Frigård som tok seg av bedømmelsen av ekvipasjene og han mente nivået var så høyt at det ikke kunne kåres noen vinner der. Dermed ble alle barna kjempefornøyde og alle fikk med seg premier i monn.

 

 

 

LerdueskytingEtter utstillinga var det leirdueskyting og ferdighetskonkurranse. På leirdueskytinga foregår som vanlig på Kjellflyan Skytebane ca 20 min mot Folldal. Der møtte 10 stykker opp og skjøt sine serier på leirduer. Som vanlig har vi noen som utpreger seg som meget gode skyttere på bana og i år ble det Ivan Bunes som gjorde det best der. Nummer 2 ble Dag Rikard Øvergård og nr 3 ble Leif Jan Sørlie. Beste og eneste kvinnelige skytter i år var Isa Sørlie.

 

 

 

 

 

SAM 2898 1280x852Kl 17.00 var partyteltet rigget og det ble klart for et foredrag av Thomas Engh fra avlsrådet. Han fortalte oss om RAS og avlsrådets arbeide med det, samt dets formål. Avlsrådet har gjennomført et solid stykke arbeid RAS-dokumentet og det er nå inne i sin sluttfase der det ligger ute for høring før det skal vedtas nå i sommer. Folk hørte på og stilte sine spørsmål.
Kl 18.00 ble grillene tent og mat og drikke kom på bordene. Det utartet seg til en veldig hyggelig kveld med god stemning. Vi hadde loddsalg og premieutdeling på kvelden og det ble mange fornøyde personer som gikk hjem derfra. Det ble festet ut i de sene nattetimer og det var ikke alle som var like spreke dagen derpå.

 

 

 

 

 

 

Søndag ble det avholdt Skattejaktkonkurranse kl. 10, luftpistolskyting kl 11 og Apportkonkurranse kl 12. I luftpistolskytinga var det 2 påmeldte unge jenter som prøvde seg. Å prøve luftpistol for første gang er ikke bare bare men jeg synes dem var veldig flinke og klarte seg meget bra.aportkonkuranse 1024x663
Etterpå hadde vi apportkonkurransen. Den ble avholdt i innhegninga på andre siden av elva. Det var 10 påmeldte hunder på i konkurransen og kvaliteten var veldig høy i år. 9 stykker kvalifiserte seg videre og av dem var det veldig tett i teten. Vinneren i år og som dermed fikk napp i kennel Blålyngens vandrepokal var Skoglykkas Nova og Rolf Inge Eidsvåg, Nummer 2 ble Eidemlias Dallas og Henry Espeseth og nr 3 ble Revhibakkens Waijo og Harry Flathagen.

 

 

 

 

 

 

 

Referat fra Bente Indergård:
En uhøytidelig ferdighetskonkurranse ble avholdt, mens andre reiste på leirduebanen for å skyte. Konkurransen ble ledet av Bente Indergård og hennes dyktige assistenter – Agnes S. Pedersen og Runa Arntzen. Det var rekordstor deltakelse med 9 hunder og deres respektive eiere. Her ble det konkurrert i apport, og flere øvelser med hverdags lydighet. Kreativiteten var stor fra både førere og hunder. Fjorårets vinner Østagløttens Del Piero med eier Øyvind Kalvøy, måtte dessverre se seg slått på grunn av minuspoeng på “æresrunder” ved innkalling og ligg i ro! Dagens morsomste innslag var Vierkrullens Trollvind, som sto på hodet for oss! Tre hunder gikk videre til finalen,og det var virkelig unghundenes dag! B-Isa Av Vestre Homble med fører Jan Ole Pedersen, Fjellrypas Turbo med fører Kjersti Reksen og Waijo med fører Harry Flathagen fremviste strålende apport, innkalling, ligg i ro og den siste og mest krevende øvelsen var innkalling med sitt halvveis inn til fører. Det måtte avholdes en dommermøte mellom Bente og hennes assistenter for å avgjøre hvem som gikk av med den prestisjefulle seieren! Etter et hardt rådslag, ble valget for vanskelig og alle tre ble kåret til vinnere! Takk til alle for at dere stiller opp med hundene deres, byr på dere selv og bidrar til å skape så god stemning!

skattejakt 800x800I søndagens skattejakt, skulle det vise seg å bli hard konkurranse om å vinne den gjeve vandrepokalen! Leah Hilstad var årets yngste deltaker og med seg hadde hun senior Lix. Agnes S. Pedersen stilte med Isa og Runa Arntzen stilte med Ifa. Årets skattejakt utfordret både to og firbente, på fart, kunnskap og kreativitet. Å finne kongler, skulle dog vise seg å bli den vanskeligste oppgaven! Dette løste deltakerne på ypperlig vis! Å skrive dikt om pointeren, var ingen problem for her var det mange dikterspirer! Diktene ble fremført med innlevelse og pasjon av deltakerne. Dessverre tok vi ikke vare på de flotte diktene, slik at vi kunne få delt disse med flere, men vi vil gjerne få disse tilsendt oss! 🙂 Å skulle kåre en vinner med så flinke deltakere, var ikke lett, da det var mange kriterier å ta hensyn til. Hvem kom først i mål, hvem hadde flest riktige svar og hvordan de hadde løst alle oppgavene? Det ble Agnes S: Pedersen som stakk av med seieren og som kan sette den flotte vandrepokalen fra kennel Svartnettas på peishylla, helt frem til neste år! Tusen takk for deltakelsen og innsatsen!
Jeg vil på vegne av Bente Indergård og undertegnede takke for alle som tok turen til vårt arrangement på Hageseter. Takke våre sponsorer for alle for alle flotte premier til alle arrangemeter. Og takke Dommer, Ringsekretær og Skriver for at det gikk så bra under utstillinga.
Våre Sponsorer:
Royal Canin, Frebershop Alt innen Elektronisk utstyr, Maxbo, Bygger’n, Kiwi, Statoil Sør-Fron, Annies Pølsemakeri og Buddy Brumunddal

Håvar Skinstad, DR Hedmark og OpplandArrangjør

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer