Arne Bromee

Arne Bromee

Arne BromeeDet var kunstneren Lindorm Liljefors som lærte Arne å jakte. Han ble så imponert da han så Arne plystre hønene til seg og ikke minst når han så gutten kommanderte en kamp hane til å ligge.  Arne bodde hos Liljefors meste parten av ungdomslivet, og han lærte Arne alt om jakt og dyreliv.

Arne var en allsidig kar og ble faktisk SM mester i snøscooter kjøring. Black Luckys Kajsa ble Arnes første pointer. Hun ble paret med hel svarte Masterlines Diamond Ace. Her kom den hel svarte Jämtens Songa som vant Svensk Derby i 1974. Og han vant også med Jämtens Vinn. Roar Ødegaard vant Norsk Derby med Jämtens Way. Songa gav med Black Luckys Royal Joker topp hundene Jämtens Lix og Jämtens Hugå.. Etter Hugå og N.Jch.Vestfjorddalens Ferry kom Nordens beste avlstispe innen rasen Nuch Njch Vetsfjorddalens Tina T. Ferry var kull søster til Vestfjorddalens Tim. Begge var altså etter Zitas Nanita og Zitas Tim. Arne var i Vestfjorddalen tre ganger og hentet pointer valper.
Men det var som elgjeger Arne ble mest kjent med sine Jämthunder. For Jämtens Hasu skjøt han over 250 elger. Han la nedpå over 1200 elger.

På bildet er Arne i Vesfjorddalen og henter seg valp.

Rjukan 16.mars 2015

Jan Hagalia

Total
0
Shares

Siste kommentarer