Peter Jensen

Peter Jensen og Zitas Nanna

Peter Jensen og Zitas NannaPeter Jensen og Randbøl SussiHer kommer noen ord om Nordens mest vinnende pointermann. Peter Jensen Kennel Zita, som konkurrerte mye mot Anders Wassberg (Black Lucky).  Lille Peter som han ble kalt, laget topphunder på løpende bånd og syv ganger vant han Danmarkmesterskapet. Siste gang i 1969 med Zitas Nanna. Han har også vunnet Svensk Guldpokal.  Og to ganger Nordisk Pointermatch på Kongsvold. Den ene gang med en hund som aldri hadde luktet en rype.  Han hørte om  Randbøl Sussi som  skulle avlives i en alder av 7 måneder, da hun jaget alt som var i luften eller på bakken. Han red over til sin slektning kjøpmann Jensen i Randbøldal, og kjøpte henne.

Disse Randbøl hundene gikk enormt i en kolossal fart. Kjøpmann Jensen brukte vist konsekvent White Star Bubbi på sine tisper. Her var det ikke noe roting. Han kom i en voldsom fart, og snurret rundt i en kataleptisk stand.  Bubbi var egentlig en Zita hund. Dette var under krigen og Peter Jensen fikk ikke godkjent sitt kennel navn. Derfor ble navnet White Star Bubbi. Randbøl Sussi vant Danmarksmesterspet tre år i trekk. Fjerde gang ble hun nummer to.

Ch. Torntoft Zita er stammor i kennnel Zita. Tontoft Zita var etter Carls Per og Løvbakkens Hip.

Rjukan 12.desember 2014

Jan Hagalia

Total
0
Shares

Siste kommentarer