Anders Wassberg

Anders Wasberg med Zitas Nanita og Black Luckys Spirit of St Louis

Anders Wasberg med Zitas Nanita og Black Luckys Spirit of St LouisPå bildet ser vi Anders Wassberg på jakt i Rjukanfjellene med Zitas Anita og Black Luckys Spirit of St.Louis

Ander’s sin kennel Black Lucky ble etablert i 1946. Det er vel ingen kennel i fra Norden som er mere kjent ute i verden enn Black Luckys.  Akkurat som Obel holdt han på det sorte blod, og drev med knallhard linjeavl, men han gikk regelmessig ut og hentet inn nytt blod, for så å gå tilbake på sitt eget.   

Han kom til meg på Rjukan for å trene og jakte. Anders var en god skytter og bommet sjeldent på rypa. Jeg glemmer aldri da Spirit stod på en av blaut myrene inne på Møsvanstangen. Jeg kom meg over, men Anders ble stående uti til kness. Jeg ville hjelpe han, men han vinket meg videre og ba meg skyte for Spirit. Det ble gjort. Anders kom seg på tørr grund og jakten fortsatte. Dette året var det meget godt med ryper og vi skjøt 10 på en time. Da kom det ifra Anders: «Jan dette rekker vi drar til stugan».

Jeg er ikke helt sikker, men det var vel Kaj Elofsson som dresserte for Anders først. Jeg tror de røk uklar da Elofsson solgte en hund Anders ville beholde. Så kom vel Kent Svensson på banen.  Kent er uten tvil en fantastisk dressør og hundefører som Anders fikk mye glede av. Kent har overtatt Ander’s sitt kennelnavn, men det skal mye til å følge opp dette navnets berømte renome.  Tiden vil vise om han lykkes.

En gang Roald Magnussen, Anders og jeg selv var på veg tilbake til bilen, spurte jeg om ikke Anders kunne slippe gamle Kawa på rundt 11 år. Men han var redd han ikke fikk tak i henne igjen. Hun ble sluppet. Her var det fart og stil som man sjeldent ser. Vår meget gode venn Roald Magnussen måtte løpe for livet langs en gårdsvei før han fikk kastet seg over og fanget henne. Vel dette var noen ord om en av verdens beste pointer oppdrettere.

Vestfjorddalen 5 desember 2014.
Jan Hagalia

Total
0
Shares

Siste kommentarer