Dressurtrening i Drammen

Dressur Trening Drammen

Dressur Trening DrammenFra Fredrik Axelson i Hokksund har jeg fått en orientering om det flotte arbeidet de har startet i Drammen. Kjempefint at det tas denne type initiativ som bidrar til aktivitet og læring for eiere og hunder. Like viktig er det sosiale samværet og gleden av å gjøre noe sammen. En stor takk til dere som har fått dette i gang, og en inspirasjon til andre deler av vårt distrikt.

Stein Rismyhr DR Buskerud/Vestfold

—————————————————————————————————————–
Det miljø vi nå ser etablerer seg i pointermiljøet her i distriktet har utløp i en samtale mellom Trond Gustavsen og undertegnede, en dag oktober. Trond Gustavsen ønsket et miljø og kunne trene sine pointere i, vurderte og melde seg inn i en brukshundklubb, da det ikke fantes noen aktiviteter i regionen i regi av NPK/Buskerud.

Under samtalen ble vi enige i og gjøre et forsøk i egen regi, på og samle noen pointer- entusiaster i distriktet, en gang i uken for felles hygge og trening.

DrammenHundeparkResultatet ble at følgende forespørsel ble lagt ut på NPK facebook 16 okt i år, sitat.

”Hei, bor i Hokksund, vi er to ivrige pointervenner som vurderer og starte opp med trening av hund i Drammens område, er det noen her som kunne være interessert i det samme som oss???”

Responsen gjorde sitt til at første tirsdag kveld, 21 okt. samlet 5 ekvipasjer seg på parkeringsplassen ved Burger King i Krokstadelva. Det ble enighet om å legge neste treningskveld på parkeringen, på Spiraltoppen i Drammen. Den neste tirsdagen møtte 10 ekvipasjer, etter som meldingene og kommentarene har kommet inn på facebook, og jungeltelegrafen har gjort sitt, har vi vært minst 20 entusiaster på tirsdagskveldene, det som er positivt, er at det ikke bare har vært pointere tilstede disse kveldene, flere fuglehundraser er representert.

Vi har også med oss hunder fra Asker & Bærum, Oslo og Ås, responsen er bare helt utrolig, alle er positive til initiativet, og de kommer igjen. På Spiraltoppen vil vi holde på til skisesongen starter opp, da vil hele parkeringen bli benyttet av disse, for håpe vi finner et egnet sted til og forsette dette positive samværet, utover vinteren.

Fra 7 nov ble tilbudet utvidet, med innetrening, i oppvarmede lokaler, Gustavsen AS, sponser leien av lokalene til Drammen Hundeklubb på Vinnes (på grensen mellom Drammen og Nedre Eiker), her trener vi hver fredag, fra kl. 18.00 til kl. 19.00. (se eget vedlegg). Her er plassen så stor, at vi kan være mange flere en på Spiralen, tilbudet er derfor også oversendt NVK/Buskerud og andre interesserte fuglehundeiere. Så også her er det flere raser til stede, og det er plass til flere.

Alt er lagt opp mot egentrening av egen hund, samt ”sirkeltrening” med lineføring, sitt, vendinger og ro, innkalling med og uten provokasjon, trener vi også på, samt avstandsitt og apporttrening. Vi har stort sett instruktører til stede begge kvelder, som bistår ved behov, ingen skal behøve og reise hjem uten å ha fått den bistand (hjelp) de ønsker.

Foruten undertegnede, og Trond Gustavsen, har Tor Brandt, Tore Axelson, Robert Gill og Wenche Due Hansen bidratt min sine erfaringer.

Med vennlig hilsen
Fredrik Axelson
Axelson.fredrik@gmail.com
Mob. 954 22 985

Total
0
Shares

Siste kommentarer