Røynåsens Bare Bieber øverst på pallen blant 300 fuglehunder under Nordisk Vinnerutstilling 2014.

Dogs4All - Røynåsens Bare Bieber og Victoria Gill

Pointer øverst på pallen blant 300 fuglehunder under Nordisk Vinnerutstilling 2014.

Under Dogs4All var det 2 ulike konkurranser; Norsk Vinnerutstilling 2014 og Nordisk Vinnerutstilling 2014. Det var uvanlig stor deltakelse av Pointere i år med 27 påmeldte under Norsk Vinner utstilling og 32 ekvipasjer under Nordisk Vinnerutstilling. Det var påmeldte fra store deler av landet, Sverige og England.

På fredag under Norsk Vinnerutstilling forsvarte NUCH Barentsvidda’s C-Donald sin Champion tittel og ble Best i rasen(BIR). Som vinner av Beste Hanhund og Beste Tispe (Kanix Irene) kan man titulere seg med NV-14. Det samme gjelder for de hundene som vinner Juniorklassen, de kan titulere seg som NJV-14. Vi gratulerer Fjellrypas Tempo med tittelen NJV-14.
Donald ble ikke plassert i konkurransen om Best i Gruppen(BIG) senere på dagen.

Søndag var det påmeldt 32 stk Pointere i konkurransen om Nordisk Vinner- 2014 (NORDV-14). Mange av de samme hundene deltok. Av tispene var det samme tispe, Kanix Irene som ble NORDV-14 , av hanhundene ble det denne dagen et bytte mellom nr 1 og nr 2 fra fredagens utstilling hvor NV-13,WW-14,DKV-14 Røynåsens Bare Bieber tok førsteplassen foran Donald. Og på lik linje som fredag klarte hanhunden å vinne foran vår Engelske deltaker Kanix Irene. Dermed ble Bare Bieber BIR.

Senere på dagen under finalene, stiller de ulike vinnerne av rasene i Gr 7 (Stående fuglehunder) for å konkurrere om å bli Best i Gruppen(BIG). Det møtte ca 20 rase-vinnere til finalen.
Dommeren har før deltakerne kommer inn i den store ringen gjort en individuell vurdering av alle rasevinnerne på forhånd ute i et oppsamlingsområde. Dommeren plukker deretter ut de han synes er de 6 beste. De 6 hundene blir dermed vurdert ennå en gang før han tar sin endelige beslutning.

Spenningen var stor når det sto igjen: Breton, Bracco Italiano, Pointer, Irsk Setter, Gammel Dansk Hønsehund og Münsterländer.

Etter at plasseringene 4., 3., og 2.plass var delt ut sto det igjen: Pointer, Bracco Italiano og Münsterländer…….

Det var stor jubel når det endelig ble kunngjort at Pointer Bare Bieber gikk til topps av alle de 300 startende fuglehunder denne søndagen. Ikke ofte at man får en Pointer øverst på pallen i Gruppe bedømmelsen. Bieber ble som vanlig glimrende håndtert av Victoria Gill som forøvrig fredag ble Norges Mester i Junior Handling for tredje året på rad og skal representere Norge under Crufts i England våren 2015.

En stor gratulasjon til Victoria Gill og Bare Bieber fra oss alle!

Dogs4All - Røynåsens Bare Bieber og Victoria Gill

Total
0
Shares

Siste kommentarer