TFK’s høstprøve på Ringvassøya

VK-finalen Tromsø 2014

VK-finalen Tromsø 2014Tromsø Fuglehundklubb hadde sist helg lagt høstprøven til Ringvassøya. Øyene utenfor Tromsø har alltid vært kjent for å ha mye fugl, og for de som har gått i terrengene denne helga harFreke ordet MYE fått ny betydning. De fleste parti har hatt enormt med fugl, og hatt +/- 30 fugl i hvert slipp. I tillegg har det vært tørt i marka. Men noen har mestret vanskelige forhold og oppnådd premier likevel. I UK har Freke til Wenche og Lasse Wara oppnådd premie begge dagene. Lørdag fikk han 3. UK og søndag ble Freke klar for Derby da han oppnådde 1. UK. I AK harJimsrypa’s Ilke til Aud Søraa og Dagfinnn Nilsen oppnådd 3. og 2. AK denne helga. Patjanens Villa Antinori som eies og føres av Per Anton Berg ble ny elitehund i NPK da han søndag oppnådde 1. AK på Tromsøprøven. VK kvalifisering og VK-finalen ble også en prøvelse for hundene på grunn av for mye fugl. I kvalifiseringen ble det totalt fire premieringer lørdag, og tre av dem var det pointerne fra nord som sto for. Ørntuas H Flicka med e/f Rune Hoholm avsluttet dagen med 1. VK. I det andre kvalifiseringspartiet oppnådde gamle Joker på 9 år med sin unge e/f Ronny Hartviksen 1. VK m/CK. Pointnics E I Point med e/f Ole Ingebrigtsen oppnådde i samme parti 2. VK m/CK. I finalen røk hundene ut unna for unna, og da dagen ble avsluttet var det kun tre hunder igjen. To av dem klarte å mestre fuglene og ble avsluttet med heder og ære. Ole Ingebrigtsens Pellarskogens Kon fikk 2. VK finale, og Knut Augustinusen som tilhører distrikt Flicka og RuneNordland gikk seirende ut av finalen med 1. VK m/Cacit på Ørntuas H Tai-Pan. Tai hadde på et kull hele fire fuglearbeid, to av dem med reis.Ronny og Joker 1VK m/CK Ole og Point 2VK m/CK

Øystein Pedersen har de siste årene stilt på skogsfuglprøven i Arvidsjaur i Sverige. Så også i år. I år hadde han med seg sitt nye unge talent Sollidalens B Gimla. Gimla ble startet på prøve for aller første gang, og mestret oppgaven sin særdeles bra. Hun oppnådde 1. UK m/HP på sin aller første start.

Gratulerer til dere alle!

Total
0
Shares

Siste kommentarer