Midt-norsk pointertreffet 2014 – en suksess

Voksen BIR og BIM

Voksen BIR og BIMMed rekordstort antall påmeldte hunder, hele 48 pointere, var det duket for feiring i 3 dager til ende. Store og små strømmet til fra nært og fjernt på fredag ettermiddag og kveld, og snart var hytter og rom fylt til randen. Også noen hadde kommet tidligere i uken for å nyte de naturskjønne områdene rundt Hageseter og «smugtrene». Vi fikk bekreftet ordtaket om at der det er hjerterom er det husrom. Pointereiere er uten tvil sosiale mennesker med stort hjerterom. Er det ikke plass, så lager vi plass. Nærmere 35 campingvognene og bobilene med forventningsfylte pointervenner rigget seg på plass for helgen, og snart var vi samlet rundt bålet.

Noen hadde kjørt i mange timer for å delta på Midt-norsk pointertreff, blant annet familien Einmo (Kennel Lykkekjerret) som kom den lange veien fra Leirfjord, nord for Sandnessjøen. Det var et trivelig bekjentskap og vi håper dere legger Midt-norsk pointertreff inn på aktivitetskalenderen også neste år. Vi fikk også i år gleden av å få besøk av Birthe og Jens Have (Kennel Mjølner) fra Danmark som var på Norgesturne, noe vi setter stor pris på. Velkommen igjen.

Til tross for at vi ikke kunne skryte av varme sommernetter under treffet, satt latteren og historiene løst gjennom hele helgen blant de over 80 pointervennene som var samlet til en sosial og minnerik helg i pointerens ånd. På fredag kveld satte vi opp 2 store partytelt, og når grillene var tent på lørdag til felles bespisning satt vi lunt og tørt i teltene når regnet kom. Gjennom ettermiddagen og kvelden, og langt ut i de lyse timene kunne man høre glad latter, gitarspill og historier fra nært og fjernt.

I 2013 kom vi til et nytt og lekkert sanitæranlegg på Hageseter. I år viste vertskapet på Hageseter igjen sin store gjestfrihet og åpnet ikke kun campingplassen, hytter og rom for tilreisende fuglehundeiere fra nord til sør. Men også et område var gjerdet inn og ferdigstilt til vår ankomst slik at hundene kunne få strekke litt på bena. Et tiltak som ble meget godt tatt imot.

For andre året var det i god tid bestilt foredragsholder til lørdag kl 17 i kafeteriaen på Hageseter Turisthytter. Men det er ikke bestandig mulig å ha kontroll på alle omstendigheter. Vi fikk forfall fra foredragsholder midt i uken, og gleden ble ekstra stor når jeg fikk ja fra Elin på forespørsel. Flaks for oss at en så stor kapasitet ikke allerede var booket den dagen. Trekløveret fra Hjerkinn, Elin Wittusen, Johan B. Steen og Remy Skaar, stilte sporty opp på meget kort varsel og holdt en interessant debatt. Elin og Johan B inviterte til meningsutvekslinger, og delte rundhåndet og med stort engasjement, deres erfaringer fra trening av fuglehund med de fremmøte. Og i «samspill» med Trond Olsen og Einar Holmvik ble det en lærerik og matnyttig debatt for både nybegynnere og erfarne jegere og jaktprøvefolk. Den kunnskapen og erfaringene disse fire innehar, er det få som kan matche. Synd at ikke enda flere var der – dere gikk glipp av en unik debatt. Tusen takk til debattantene, som engasjert og sprudlende delte av sine nærmest utømmelige kunnskaper. Dessverre gikk tiden alt for fort, til det var tid for grilling.

Til lørdagens spesialutstilling måtte vi sette strek ved 37 påmeldinger. Håper de som var for sent ute i år, melder på i tide neste år. Til valpeshowet var det påmeldt 11 skjønne valper, og til Barn og hund konkurransen var det påmeldt 7 ivrige barn og unge. Vi hadde et solid trekløver i ringen til å lose oss trygt gjennom disse konkurransene, med Eva Jönsson som dommer i spissen, Sven Tore Kittilsen som erfaren ringsekretær og Wenche Porsanger som skriver. Wenche gikk som dommerelev hos oss i fjor, og er nå aut dommer på vår rase. Eva gikk grundig igjennom samtlige hunder, og hadde åpen bedømming slik at vi fikk innblikk i grunnlaget for premieringen.

Best i rasen og vinner av Dovrepointeren ble Bunes Myras Lemmy 09910/08 (Snøhetta’s Jago – Østagløtten’s Donna) E/O: Bunes, Ivan, Bjørnsonsgt 30, 2000 Lillestrøm med EXC, 1AK, CK, 1BHK, BIR.

Andre beste hannhund ble Svahøa’s Dog NO48941/11(N JCH Skoglykka’s Arjo – Blålyngens Dina) E: Wikdahl, Petter, Bergheimsvn. 2 A, 7049 Trondheim O: With Kjell, 7046 Trondheim med EXC, 1BK, CK, 2BHK. Tredje beste hannhund ble N UCH Almtjønna’s Giron 24273/05 (Eidemlia’s Sivert Irkas – Skoglykka’s Ifa) E: Skillås, Hanne/Pedersen, Jan Ole O: Skilleås, Siv-Anita, 7160 Bjugn med EXC, 1VET, CK, 3BHK. Fjerde beste hannhund, og som også fikk hannhundcertet ble Ln’s Pointmann Mustang DK05612/2011 (Everest Des Braies De L’oridelle – Horndrup’s Ronja) E: Frigård, Pål Kristian O: Nørskov, Laust, Danmark med EXC, 2BK, CK, CERT, 4BValp BIR og BIM 2014HK.

Beste tispe, som også fikk tispecertet, ble Stilladalen’s B Sol NO32907/12 (N JCH Black Luckys Rapp – N JCH Stilladalen’s Mia) E: Sørli, Leif Jan, Sigden 30, 6518 Kr sund N O: Amundsen Ronny Bang, 9514 Alta med EXC, 1BK, CK, CERT, 1BTK, BIM.

Andre beste tispe ble Black Luckys Izzy SE11484/2013 (Eidemlia’s Dano – Black Luckys Tekla) E: Toft, Silje O: Svensson, Kent/ Wassberg Svensson, Maria, Sverige med EXC, 2BK, CK, res CERT, 2BTK. Tredje beste tispe ble N UCH Fjellrypas Lj Anna NO37915/11 (N S UCH Vestfjordalens Joker – Fjellrypas Lilo) E: Rudi, Håvard Otto O: Grande John Arvid/Larsen Finn Espensen, 7380 Ålen med EXC, 2CHK, CK, 3BTK. Fjerde beste tispe ble Myrteigen’s Birthe NO44510/12 (Myrteigen’s Leo – N UCH NV-11 Mjølners Edda) E: Gimseng, Ragni, Bakkehellet 10, 7037 Trondheim O: Jystad Bård/ Nordheim Terje/ Schjetne Dag Einar, 7037 Trondheim med EXC, 3BK, CK, 4BTK.

Beste veteran ble N UCH Almtjønna’s Giron 24273/05 (Eidemlia’s Sivert Irkas – Skoglykka’s Ifa) E/O: Skillås, Hanne/Pedersen, Jan Ole, 7160 Bjugn med EXC, 1VET, CK, 3BHK.

Vakreste jaktpremierte hund. For første gang hadde vi satt opp premie til utstillingens vakreste jaktpremierte pointer. Vinneren ble Stilladalen’s B Sol NO32907/12 (N JCH Black Luckys Rapp – N JCH Stilladalen’s Mia) E: Sørli, Leif Jan, Sigden 30, 6518 Kr sund N. Premien, en Tecxus Powerbank 1000, var gitt av Freber Tekniske AS/kennel Thule.Barn og Hund 2014

Beste valp ble en flott tispe på 4,5 mnd Gaularfjellet’s’s Tyra NO36173/14 (Kleivskogen’s Rebell – Gaularfjellet’s Pippi) E/O: Fureli, Henning Skjalg, Myklebustfeltet, 6957 Hyllestad. Andre beste tispe ble Semeghini Sirica ROI14/2131 (Semghini Lore – Semeghini Giarica) E: Bjørge, Gry Marie, Gamle Enebakkv 30 A, 1188 Oslo O: Semeghini, Nazzareno, Italia.

Beste valp i motsatt kjønn ble kullbroren Gaularfjellet’s’s Tino NO36171/14 (Kleivskogen’s Rebell – Gaularfjellet’s Pippi) E/O: Fureli, Henning Skjalg, Myklebustfeltet, 6957 Hyllestad. Andre beste hannvalp ble Gaularfjellet’s’s Bill NO36170/14 (Kleivskogen’s Rebell – Gaularfjellet’s Pippi) E/O: Fureli, Henning Skjalg, Myklebustfeltet, 6957 Hyllestad.

Vi gratulerer eiere og oppdrettere med flotte resultater.Leirdueskyring

Hele 7 ekvipasjer møtte i ringen under Barn & hund-konkurransen som ble dømt av Sven Tore Kittelsen. Det var 7 meget dyktige barn og unge som viste frem sine hunder på en utmerket måte. Det var høyt klassenivå på både hunder og førere, til tross for ulik alder både på to- og firebeinte. Hundene ble erfarent vist frem i bevegelse, samt stille vakkert opp for kyndig bedømmelse av Sven Tore. Det ble umulig å skille mellom de 7 ivrige handlerne, som alle gjorde en flott fremvisning. Alle ble vinnere i dagens konkurranse, og fikk medaljer og fikk velge mellom flere flotte og populære premier. De dyktige barna var: Ida R. Strandli med Lucky, Agnes Skilleås Pedersen med Giron, Marthe Larsen med Flexi, Andrine Einmo med Tino, Ruben Hagen med Bill, Odin Iversen med Mustang og Emil Iversen med Linus.

Vi gratulerer Ida, Agnes, Marthe, Andrine, Ruben, Odin og Emil med dyktig handling, og gleder oss til å se dere i utstillingsringen i årene som kommer.

Ferdighetskonkurransen, som ble avholdt samtidig med Leirdueskytingen, ble styrt med en fast og mild hånd av Bente I. Det var påmeldt 10 lag til de 4 øvelsene, som bestod av 2 apportøvelser, innkalling og til slutt ringkast. Vinner av årets konkurranse ble Øyvind Kalvøy. Per Strandli m/familie må ha ligget i hardtrening før treffet, og med høyeste poengsum i ringspillet fikk de en flott 2. premie. 3. Apportkonkurransen premieutdelingpremien ble vunnet av familien Bård Singsaas, som når de får trent litt mer på innkalling og ringspill vil gå helt til topps neste år. Vi gratulerer de 3 premiert med flott resultat og alle deltakerne for innsatsen.

Til Leirduekonkurransen møtte det 14 stk opp på Kjellflyan skytebane, som vi tradisjonen tro får leie av Folldal JFF. Håvar Skinstad, som hadde ansvaret for konkurransen, sørget for at det ble gjennomført en runde på alle oppmøtte og kåret vinnere i både kvinne- og herreklasse til tross for lumsk vind og sleipe duer. Det var gledelig å se at det var mange jevne og gode skyttere som ga de gamle mestre hard kamp om skyttertronen. Det var spesielt hyggelig å se juniorrekruttering i dameklassen. Hun fikk selvfølgelig gode råd av årets seniormester Unni Bakke.

Gratulerer til de premierte i herre- og dameklassen: Herreklassen: 1. plass til Finn Larsen, 2. plass til Sven E. Rud og 3. plass til Svein Sellie. Dameklassen: 1. plass til Unni I. Bakke, 2. plass til Britt K. Mikaelsen og 3. plass til Isa M. Sørlie.

Søndag ble det som alltid avholdt en apportkonkurranse. Årets konkurranse ble dyktig organisert av Håvar, og Sven Sellie stod for dømmingen. Det var 11 ivrige hunder som skulle av prøves. Nytt av året hadde vi delt opp i uk og ak/vk klasse. Vi så jevnt veldig gode apportører, dog enkelte som var noe harde i bittet. I finalen ble det lagt ut 2 ryper og det ble sekundstrid om topplasseringene. Det syntes at disse hundene var vant til at det falt dubleer under jakta. Og vinneren av apportkonkurransen må ha brukt all fritid til apporttrening, da han også vant Ferdighetskonkurransen (se over).Luftgevær ny

Premielisten i apportkonkurransene ble: Voksenklassen – plass nr 1 Øivind Kvaløy med Østagløttens don Piero. Linda M. Andreassen med Brennmoen’s Jawa på 2. plass og 3. plass til Silje Toft med Svahøa’s Nahla. I unghundklassen deltok det bare en hund, Black Lucky’s Izzy til Silje Toft, som mestret oppgaven til fulle og ble en verdig vinner. Gratulerer.

Søndag morgen startet vi opp med Skattejakt for barn og unge. 4 engasjerte jenter løp raskt ut for å lete etter skattene som Bente I hadde gjemt i terrenget rundt Hageseter. Vinner av året skattejakt ble Lina S. Sørdal som vant med sitt flotte blomsterpiggsvin. Hun fikk det første nappet i den nye vandrepokalen, som er gitt av familien Boye Hansen. Halstein vant i fjor det forrige Skattejakttrofeet, satt opp av Kennel Maifjellet, til odel og eie.

Så var det tid for siste konkurranse for barn og juniorer, luftgeværskyting. Her var det mye god skyting av de 4 ivrige jentene, Agnes Skilleås Pedersen, Lina S. Sørdal, Marthe Larsen og Ingrid. Bente I. som var ansvarlig for aktiviteten, hadde gleden av å gratulere og overrekke premiene til årets 4 vinnere.

Hovedsponsor for Midt-norsk pointertreff var Royal Canin, et komplett og balansert høykvalitetsfôr for alle hunder – uansett alder, aktivitetsnivå og livsstil.

Norsk Dyremat ga norskproduserte produkter, Provit svinepate og Provit Griseører, til alle deltakerne på treffet. Produkter av høykvalitet og meget velsmakende.Skattejakt ny

Til årets mange konkurranser fikk vi flotte premier fra Freber Tekniske AS og Kennel Thule. Blant annet Tecxus ladestasjoner til hundehalsbånd, mobiltelefon, fotoapparat, nettbrett o.l. Strømbanken som lader dine mobile enheter der fast strøm ikke finnes. Valgfri lading : 5 volt – 9 volt – 12 volt.

I tillegg bidro følgende firmaer med uvurderlige premier til loddsalget på lørdag: Møller Bil Jessheim, Gålåhandel Sport1, G-sport Ringebu, Orkdal hundesenter, Byggern Leirvik, Røros Tweed v/Eva, Kiwi Ringebu, Libris og Coop Ringebu og Anni’s Pølsemakeri, Ringebu.

Tusen takk til alle sponsorene. NPK distrikt Hedmark/Oppland er ytterst takknemlig for støtten til Midt-norsk pointertreff 2014.

Til slutt vil Styringsgruppa i NPK Hedmark Oppland takke alle deltakere for tilliten, det er dere som skaper den gode stemningen både rundt bålet og utstillingsringen. Og en spesiell takk til Eva Solli – Norges beste loddselger. Takk for i år.

DR NPK Hedmark/Oppland

Bente Bergersen

ed Styringsgruppa.

Bente Indergård, Håvar Skinstad og Bente Bergersen

Total
0
Shares