Sør-Norsk Pointertreff 2014

IMG 4943

Helga 20-22 juni var satt av til ei skikkelig pointerhelg på Bjåen Turisthytte. Både gamle travere og nye pointer entusiaster hadde meldt sin ankomst.

På fredag var det grilling og sosialt samvær i Årestova som ligger idyllisk til nede ved Breivatn.

Lørdag var det klart for utstilling, her var det påmeldt 26 hunder. Og for å lose oss gjennom disse, valpeshow og barn og hund, hadde vi dommer Vidar Grundetjern, ringsekretær Vidar Andersen og skriver Rikke Andrine Næss.
Certet i hannhundklassen gikk til Pluto(Østagløtten’s Obelix- Venefica’s Giga) til Jan Sigve Sørhus, mens beste hannhund ble den unge hunden ,Astrups Oklahoma( Daxoronjas Basso- DK CH Idimun Rona) til Anton Ringøen/ Øyvind Wold. I tispeklassen stakk Lytingfjellets Flikka ( N UCH Ottorino’s B-Troll- N UCH NV-08 Lytingfjellet’s E ‘E Tøffa) til Olav Schrøder av med certet , og kan dermed søke om N UCH. Beste tispe ble unghunden Sagåsens Vippa( Solasteggen’s Siddis- Vierkullen’s Nomi) til Kjetil Kirkhus/ Rikke A. Næss. .

I kampen om BIR og BIM viste disse unge hundene seg fram fra sin beste side, der Oklahoma stakk av med seieren. Så det var de unge sin dag på Bjåen denne lørdagen. Dessverre ble ikke bildet av BIR/ BIM det beste da disse var mest opptatt av å hilse på hverandre 🙂  

IMG 4943

I

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 

I valpeshowet startet det 4 valper. Gaia av Vor-Point til Samuel Larsen ble beste valp. En veldig trivelig og tiltalende tispe som vi gleder oss til å se mer av.

 

 

Gaia av Vor-Point

 

 

 

 

 

 

 

 

Barn og Hund stilte det fire deltakere, David Stamnes og Flikka, Simon Ose og Eragon, Ferdinand Stamnes og Tøffa og Sigrid Haugsgjerd og William. Klassen ble dømt av Vidar Andersen og utropte alle deltakere til vinnere for utmerket føring av hund.barnoghund 1024x576

 

 

 

 

 

 

 

Under utstillinga var det kiosk og loddsalg. I kiosken hadde Hanne og David fullkontroll på pølser, kaker ,kaffe og brus. Og til å selge lodd hadde vi Ferdinand og Sigrid som solgt lodd som bare det, hvem kan vel si nei til to femåringer som spør; hvor mange lodd skal du ha?loddsalg 768x1024

 

 

 

 

 

 

 

Etter utstillinga var det klart for foredrag med Terje Steinsund fra avlsrådet. Her fortalte han om arbeidet avlsrådet legger ned, og om RAS. Det var stort oppmøte og mange spørsmål. Tusen takk til Terje som tok turen og besøkte oss.
På kvelden var det grilling i Årestova. Her var det og klart for Pointerquiz, som det går stor prestisje i og vinne. I år gikk seieren til laget til Sven Tore Kittilsen med flere, og det ble delt ut heder og ære for sine pointerkunnskaper.
Det blei og delt ut Elitehunddiplomer fra Agder/Telemark og Vestlandet Sør.

På søndagen var det klart for apportkonkurranse. Her var det meldt på 16 hunder som alle ville være med og kjempe om den flotte vandrepremie. Dommer var Samuel Larsen og eminent rype utlegger David. Det var fem hunder som gikk videre til finalen fra den innledende runden. I finalen skal man hente to ryper som ble lagt ut på 20 m og 40 m på kortest mulig tid. I tillegg får man ekstra sekunder om får hvert tygg og misting av fugl. Vinneren ble som i fjor, Brennmoen Jawa til Linda M. Andreassen , og har nå 2 napp i vandrepremien.rypeutlegger 768x1024
Etter apportkonkurransen var det mulighet for å ta apportbevis for de som ønsket det, noen klarte det med glans mens andre må bruke sommeren på å trene.

apportvinner 768x1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragrace var neste post på programmet , og etter en tett finale mellom KV Rugdelias Tina til Marianne Sagstad og Lytingfjellet’s Flikka til David Stamnes , stakk Tina av med seieren.

For de som ville ble det fjelltur til Jerpenuten, mens andre begynte på hjemreisen.

Tusen takk til Vidar Grundetjern for utmerket og forklarende dømming, Vidar Andersen og Rikke Næss for ringsekretær og flotte kritikker, Bjåen Turisthytte for oppholdet, Royal Canin for premier, Hanne, David, Ferdinand, Sigird for kiosk og loddansvarlige, Sven Tore for utstillingstelt og sløyfer,

og ikke minst alle deltakere og hunder som tok turen og gjorde Sør-Norsk Pointertreff til en suksess!

Med hilsen i fra Agder/Telemark og Vestlandet Sør!

IMG 4894

Total
0
Shares

Siste kommentarer