Sommertreff med duetrening og cup på Fuglehundsenteret hos Trond Olsen.

Duecup vinnere 2014

Lørdag 14. juni avholdt NPK Oslo/Akershus nok en gang et vellykket arrangement hos Trond på Stange.

Sol fra blå himmel og perfekt dose vind gjorde forholdene gode for både eiere og hunder. Den første treningsrunden var det seks ekvipasjer som skulle trene på fugl i tur og orden. Trond satte ut to duer til hver hund og på sin rolige og sindige måte instruerte og veiledet han hver og en av oss tobeinte. Alle hadde perfekte situasjoner, med frisk reis og rolig i oppflukt – alt gikk for seg i rolige former, og det ble mye applaus fra ”tribunen”. 

Etter en liten kaffepause og deilig hjemmebakt kake fra vår egen bake-dronning Turid Bøhn, var det klart for neste runde. Undertegnede og en ekvipasje til valgte å gi seg mens de var på topp, så nå ble det veldig god tid og nok situasjoner ut over dagen for de fire ekvipasjene som skulle trene mer.

Myrteigens Bailye på 15 måneder var den eneste unghunden som var påmeldt. Etter litt ungdommelig løping på det inngjerdede området med jaging av svaler og alt annet som unghunder finner spennende, fikk hun etter hvert ferten av  ”noe” i buskene og etter litt nærmere undersøkelse tok hun sin første flotte, stramme stand. Den stolte eier Aud-Karin kom til og fikk gitt masse ros og hadde full kontroll på at Bailye forholdt seg rolig når dua lettet og fløy av gårde, i duren av mors fornøyde stemme.

Nå hadde Bailye våknet,  den unge jegerspiren hadde forstått at man må bruke nese og vind for å finne disse fjærkledte skapningene. Bailye hadde flere flotte stander i løpet av dagen og matmor strålte om kapp med sola.

Utpå ettermiddagen var det klart for den uhøytidelige duecupen hvor det er om å gjøre å finne fugl raskest. I UK klassen var det jo kun Bailye, så hun måtte få en konkurrent. Trond hentet IS Tequila på samme alder. Som alltid ble UK-hundene sluppet en og en. IS Tequila var ørlite raskere enn Bailye som da ble nr. 2.

I AK klassen startet åtte hunder og det var Aud-Karins Røyskattlias Izzie som vant foran Jutevatnets Draga til Harald Vatne og Turid Bøhn med Iwer ble nummer tre.

Her var det også mulighet til å ta apportbevis, så Harald Vatne var strålende fornøyd med at Trond la ut en rype som Jutevatnets Draga apporterte perfekt.

Som en avslutning før grillen skulle tennes fikk Cashpoints Black Penny, som akkurat hadde fylt 5 måneder, muligheten til å stifte bekjentskap med en due. Den sjansen tok hun godt vare på – ført opp mot vinden i line tok hun sin første stand. Eier/undertegnede var strålende fornøyd.

Premieutdeling og overrekkelse av apportbevis foregikk på terrassen til stor applaus. Den varme grillen ble fylt med masse godsaker og mange glass likeså. I deilig sommervær koste vi oss til langt utover de små timer. Noen hadde sjåfør og kom seg trygt hjem, mens andre campet over til søndag.

Vi takker vår hovedsponsor Royal Canin som støttet treffet med premier i form av tørrfor.

Takk til Aud-Karin Brekke i styringsgruppa som var ansvarlig for arrangementet.

En stor takk til Trond Olsen som år etter år stiller seg til disposisjon med terreng og fugl – og ikke minst gir medlemmene dette unike tilbudet til en svært billig penge!

På vegne av deltakerne, Eva Bente Lindseth

 

 

Bildetekster:
Duecup vinnere 2014

F.h.: Aud-Karin Brekke med Røyskattlias Izzie som vant duecup’en i AK og Myrteigens Bailye som ble nr 2 i UK. I midten nr 2 Jutevatnets Draga og Harald Vatne, nr 3 Iwer og Turid Bøhn.

Izzie

Røyskattlias Izzie i stilfull stand.

Bailey

Myrteigens Bailey 15 mnd – første stand.

Terror med e/f Ove

Fornøyd ekvipasje – Ove Persson med Cashpoints PV-II Terror.

Total
0
Shares

Siste kommentarer