Nordnorsk pointertreff 2014 – et treff med sjel!

Ungdomstreffet (Foto:Line I.)

Ungdomstreffet (Foto:Line I.)Lakserett (Foto: Line I.)Målselv viste seg fra si beste side da det nordnorske pointertreffet ble avviklet helga 6.-8. juni. Vi hadde håpet men nesten ikke trodd på samme flotte været som det vi har hatt de to foregående årene, men Nord-Norge har vært tilgodesett med strålende vær i flere dager, og så også denne helga.
Allerede i forkant skjønte vi at det ville bli mange deltakere på treffet i år med 60 personer som hadde meldt seg på til felles bespisning. Det er en dobling av antall påmeldte fra i fjor, og rekord i min tid som DR. I år har treffet vært besøkt av flere nye pointerentusiaster, og det setter vi stor pris på! Anslagsvis har det vært ca 100 personer totalt innom treffet i løpet av helga – det er stort i “norsk pointertreffmålestokk”. Det har vært deltakere fra Kirkenes i nord til Moss i sør, og helga har vært preget av aktiviteter for både store og små.
Dragrace 1 (Foto: Line I.)I fjor hadde vi for første gang et eget ungdomstreff, og også i år hadde voksne og unge i samarbeid et flott opplegg for de mellom 10-17 år. SaidDragrace (Foto: Line I.) Nordin tok de unge med på grillkurs, og en lekker lakserett ble servert alle treffdeltakere på lørdagskvelden. Bente Kristensen med medhjelpere arrangerte aktivitetsløype med ulike utfordringer for de unge, og Mariann Pedersen sysselsatte de aller yngste med tegning. Skal vi klare å få de unge til å overta interessen for pointeren er det viktig å få de unge er inkludert. Det er veldig hyggelig å høre ungdommen sier “VI” og ikke “DE” når de snakker om pointertreffet. Da tenker jeg at de føler seg inkludert, og at intensjonen med treffet er oppnådd; et treff for hele familien.
Glade ungdommer (Foto: Line I.)Fredag kveld etter at folket var ankommet ønsket DR Inger-Lill velkommen og fortalte litt om hva helga skulle innebære av oppsatt program. EtterSamhold velkomsten ble det felles bespisning av reker, og deretter sosialt til ut i de små timer med trekkspill og gitar rundt bålet. Lørdag var det en rolig formiddag fram til kl 10.30. Da startet dragracet med Øystein Pedersen og Lasse Wara som ansvarlige gutter. 9 UK-hunder stilte til start, og unge Franchannas Pointer Anthony til Per Anton Berg gikk av med seieren som raskeste unghund. Per Anton må ha trent i smug i løpet av vinteren, for også i AK gikk seieren til Tromsø da Patjanens Villa Antinori trakk det lengste strået. Etter dragracet ble det felles lunch med rømmegrøt ute i finværet. Gradestokken viste godt over 20 røde hele helga, og det er behagelige temperaturer for frosne nordboere. Etter lunch holdt leder i avlsrådet i NPK Terje Steinsund en times interessant foredrag om RAS. Avl og arbeid avlsrådet gjør er tydeligvis noe som opptar pointerfolket, og Utstilling (Foto: Line I.)det ble interessante diskusjoner rundt temaet. Kl 15.30 var det klart for apportkonkurranse. Ole BIR og BIMIngebrigtsen og Sigleif Pedersen var ansvarlige for å få gjennomført denne, og også her ble det kåret en verdig vinner. Pointer Mo som eies av Morten Nordhus However, by Tuesday, Mercury, now rewinding, ingresses from cancer horoscope to Gemini. var aller kjappest i AK med Pimen’s Kajsa til Inger-Lill Pedersen på verdig 2.-plass få sekunder bak. I UK vant Solasteggens Myrthe som eies av Jon Dagfinn Aspenes. Det var også mulig for de som ønsket det å få tatt apportbevis denne dagen på sine håpefulle. Ole Ingebrigtsen tok seg av dette.

Kl 19.00 møttes vi til felles grilling og bespisning av maten ungdommene hadde laget. Lakseretten som ungdommen skal ha æren for var nydelig, og jeg er overbevist om at de unge mesterkokkene blir headhuntet også til neste års treff! Etter bespisningen sto Bente Kristensen og Jenny Richardsen for utdelingen av premier til de unge som deltok på aktivitetsløypa. Hele 14 ungdommer Vinner oppdretterklassendeltok, og alle fikk fine premier.

SosialtLeder i NPK Geir Roger Hagenes åpnet den offisielle delen av pointertreffet, og benyttet anledningen til å takke alle som hadde bidratt til å gjøre treffet til det det var. Han er imponert over det arbeidet som legges ned både i forkant av treffet og underveis av alle gode medhjelpere. Distriktsrepresentant Inger-Lill fortsatte med presentasjonen av hunder som har markert seg i løpet av 2013 og så langt i 2014, og det er ikke så rent få. Med 110 totale premieringer i Troms og Finnmark i 2013 og også mange i dette året er det umulig å nevne alle. Men mange ble nevnt og hedret. Kossrypa er en vandrepokal som utdeles til den pointeren fra vårt distrikt som kommer lengst i NM-vinter inneværende år. I år var det Ørntuas H Mille med e/f Stian Henriksen som mottok prisen. Mille var eneste pointer fra vårt distrikt som tok seg til finalen i NM-vinter. Pokalen for beste nordnorske pointer gikk til NJCh Joker og e/f Ronny Hartviksen. I 2013 oppnådde Joker totalt 18 championatpoeng og mottok dermed vandrepokalen for dette året. Både nye NUCh og nye NJCh ble hedret, og 5 nye Elitehunder i NPK mottok sine diplomer.Apportbevis

Sosialt Søndag var det spesialutstilling for pointerne. Utstillingen ble dømt av Irene Krogstad, og Katrine Harjo loset oss rutinert gjennom dagen som ringsekretær og skriver. Hele 32 hunder var påmeldt i tillegg til ett oppdrett i oppdrettsklassen. Kennel Karacanis gjorde storeslem med å vinne utstillingen med både BIR og BIM. Karacanis Eira med eier Bjørn Harald Meidelsen gikk av med seieren med cert og BIR. Eira er dermed blitt NUCh. Karacanis Noah som eies av Said Nordin og ble handlet av Marlene Øvergård ble BIM. Noah er kun 15 måneder gammel og ble for første gang stilt på utstilling. Gratulerer med resultatene til både vinnerne av utstillingen og de øvrige deltakerne. Oppdretterklassen ble vunnet av Kennel Sollidalen med innehaver Øystein Pedersen.

Jeg vil rette en takk til alle som har bidratt til å gjøre treffet vårt til det det er! Mange gode hjelpere har stilt opp både før, under og etter treffet. Dessuten vil jeg få takket vertsfolket Solveig og Åge Rismo som stiller dette flotte området på gården deres til disposisjon for pointerfolket. Det er god plass og stort hjerterom på Rismo gård! Til slutt vil jeg få takket alle sponsorene våre som bidrar med både fòr og premier til treffet. Royal Canin har samarbeidsavtale med NPK og stiller med fòrpremier til utstillingen. Viking har også samarbeidsavtale med NPK og har bidratt med jaktstøvler til både premier og gaver til vinnerne av utstillingen. Andre som har bidratt er Jobb og Fritid, Andresens Vaapenforretning A/S, Dyreklinikken Tromsø og Dyreklinikken Harstad. Flere andre har også bidratt med gaver til lotteriet vårt som er den største inntektskilden for distriktet vårt. Mange av bildene i artikkelen er fotografert av unge Line Ingebrigtsen som på en fin måte har formidlet aktivitetene på treffet i løpet av helga.

I Alta har Ørntuas I YNWA vært stilt på utstilling for dommer Eva Jønsson lørdag 7. juni. YNWA har oppnådd sitt tredje cert i en alder av 2 år. Hun fikk 1.BK 1. BKK CK cert 1.BTK BIR. YNWA eies av Torleif Knudsen og Kristine Rønning. Gratulerer!

Total
0
Shares

Siste kommentarer