Styrets Spalte FH 3/14

Leder Geir Roger Hagenes

Sommertid!Leder Geir Roger Hagenes

Når dette nummer av Fuglehunden ser dagens lys, skriver vi mai.
Vintersesongen er over og hundene går inn i stadiet med båndtvang.

Da er det viktig med to ting synes jeg.

Det første er den alternative treningen, det er ingen grunn til å legge hunden «på hylla» i disse sommermånedene.
Det er skrevet mangt og mye om alternativ trening som sykling, svømming og benyttelse av lovlige treningsterreng o.l, så jeg skal la den ligge og kun oppfordre til aktivitet.

Det andre er omdømme for hunder og hunde-eiere i denne periode. Altfor ofte hører man at det ligger igjen «visittkort» etter hundene,
til og med at disse «visittkortene» også ligger etter sti og vei innpakket i sort plast. Dette skaper irritasjon, også for oss hundeeiere som kan føle at vi blir mistenkeliggjort.

Selv om man har full kontroll på pointeren i det fri, kan det allikevel være lurt å ha den fysisk festet til et bånd i områder der folk ferdes.
Folk med skepsis til hunder vet ikke det du vet, men ser de at hunden er festet til et bånd – forstår de at det er tatt ansvar. Det får holde som moralpreken fra lederen i denne omgang.

Valpelista inneholder pr. dato mange kull, og jeg håper alle får seg et godt hjem i løpet av sommeren. Kanskje blir noen av dem å se på pointertreffene i sommer.

Jeg vil oppfordre gamle og nye medlemmer til å finne veien til disse hyggelige og viktige sosiale pointeransamlinger.
I lystig og uformell tone knyttes nye og viktige bånd, man skryter av pointeren med god grunn og skaper et grunnleggende samhold. For mange er da også Pointertreff blitt et «must».

Til slutt ønsker jeg dere alle sammen en riktig god sommer, håper vi sees på et pointertreff!

Geir Roger

Total
0
Shares

Siste kommentarer