Det var en gang….

Pointer genser

Pointer genserSlik begynner de aller fleste eventyr og Eventyr hadde Terje og Liv Bjugan laget for oss under samlingen vi hadde nå i helga på Nordheim.

 

Nordheim var et  utmerket sted å være, flotte rom og store oppholdsrom og kjøkken, så mye bedre sted å ha en samling på finner vi nok ikke. Vi annkom stedet litt ut på fredags kvelden og ble møtt av helgens vertskap som hadde lagt alt til rette for oss. Etter at alle var innlosjert på sine flotte rom og alle hunder var foret og stelt møttes vi i peisestuen for å bli kjent med hverandre og en presentasjon av helgens program.

Så kom trønder gjengen i gang og alle gledet seg til å komme i gang med å slippe hund i fjellet.

Tidlig Lørdags morgen ble det straks etter frokost pakket for fjelltur. Vi var mange på denne samlingen så vi ble inndelt i 4 partier som dro opp i Heia for å slippe hund. Fint vær men litt tåke fra morgenen men det skal mere enn en kule til for en Trønder så alle var i fjellet og fikk rikelig med slipptid. Noen var i fugl, noen fant ut hva de kan og noen fant ut hva de ikke kan så godt og som de må trene mere på. Fint at partiene har med seg litt erfarne folk i tillegg så det blir noen tips å få.

Far og datter var uheldig denne dagenNoen var mere uheldig enn andre denne dagen og vi fikk alle en påminnelse hvor fort ting kan snu denne helga. En Stjerne av en unghund kolapset i fjellet og skapte dramatikk for folk i sitt parti. Under premie utdelingen på kvelden ble det utdelt 2 flotte jakker fra Lundhaags til de uheldige eierene. Det var mange som ble litt blanke i øyekroken av medfølelse og jeg tror når vi andre ser opp på himmelen utover høsten vil vi se en Stjerne som blinker litt ekstra.

 

 

 

Anita Inderdal med sin GordonNår vi var vel tilbake til Nordheim var det tid for andre aktiviteter.  Svein Sellie og Per Ole Bjørndal hadde ansvaret for apport konkuransen og det var mange som hadde meldt seg på og det ble tidlig klart at dette skulle ikke bli lett.Noen fikset dette så lett som ingen ting mens andre hadde stang ut. En rype hentet de aller fleste men når antallet økes kreves det ennå litt mere fra ekvipasjen. Ragni Gimseng og Mjølners Edda bet godt fra seg men måtte se seg slott av Barentsviddas Astor og Bjørn Sellgren som ble nr 2 og beste Pointer men det var Anita Inderdal og Gordonsetter som lurte pointerfolket denne dagen og sto som en klar vinner.

Etter konkuransen var det tid for grilling som ble benyttet av mini gormekokker fra fylket, her grilles det allermeste og det trylles frem den ene potetsalat pakken etter den andre slik at det blir et Trøndersk etegilde av beste merke, og som seg hør og bør følger det rikelig med drikke til.

 

Etter middag starter Steinar Daløe opp musikken og trønderske danseføtter fikk luftet seg i rikt monn og når stemningen er så god som på denne samlingen tar det litt tid før alle er i seng.

Søndag var aktivitetene valgfrie, noen dro til fjells og trente hund mens andre benyttet annledningen for å stille hund under utstillingen og kåring av Trøndelags Vakreste Pointer denne dagen. Utstillingen ble dømt av Wenche Porsanger som forklarte klart og tydlig for tilskuerene hva hun så, dette gjør det hele litt mere inntresant for publikum og når dagen var omme hadde hun plukket ut følgende vinnere:

BIM og BirNUCH Mjølners Edda (DKJCH Fugledes Dirch x DKJCH Flemløses Amanda) og Ragni Gimseng ble Beste tispe og BIR

Østagløttens Del Piero ( Lytingsfjellets D- Trym x Østagløttens Hanna Montana) Eier: Øyvind Kalvøy ført av spesial handler Bente Indregård  Beste hannhund og BIM

 

 

 

Troya og Myrteigens Birthe ble 2 og 1 i JKMyrteigens Birthe ( Mjølners Edda x Myrteigens Leo) Ragni Gimseng Beste Junior tispe

 

 

 

 

 

Bir Valp ble Myrteigens IdolMyrteigens Idol ( Black Lucky Ingo x Myrteigens Uniqa Doll) ført av  Marianne Korstad ble beste hann valp og BIR valp

Skjerpholets  ?  ( Einstein von Kleebachtal x Setpoints Fun Buddy) blebeste tispe og  BIM valp

 

Det stilte mange andre raser og det var Breton som stod øverst på resultat listen over andre raser som var representert av Breton, Irsksetter, Engelssetter og Gordonsetter. Det er så hyggelig at andre raser er representert på våre treff og selv om rasene er forskjellige så er interessene de samme. Vi håper dere kommer på våre samlinger også ved senere annledninger.

Lundhaags hadde satt opp en flott ryggsekk til dommeren og Royal Canin delte ut for premier til deltagerene. Våre Sponsorer bidrar svært mye på våre samlinger og medlemmene setter stor pris på engasjemanget, det både sees og høres. Ss og til Royal Canin som gjør dette mulig.tor takk til både Lundhaag

Etter utstillingen var det rydding og avskjed med nye og gamle bekjentskaper og tid for å reise hjem og hvile ut og lade bateriene til neste Pointersamling. Stor takk til Liv og TerjeBjugan for alt arbeid som er nedlagt for å gjøre dette så trivelig som mulig for oss og en stor takk til dere alle som møter med godt humør og skaper samhold og gjør dette tilsvært trivelige sammenkomster.

Bilder fra helga:

Primus Motor for helga

Terje B med Kayser

Per Ole Bjorndal er betenkt

ragni og edda i apport

 

steinar sto for musikk

fra middagen

 

ozzy og Tilde

valpeshow

hmmm

 

mens vi venter

hva na

 

heidi

fjellet 2

 

bjorn astor

 

 

bim ble Bente og del Piero

 

 

beste pointer apport

beste apportør ble Anita

barentsviddas astor

ak tisper

apport

Total
0
Shares

Siste kommentarer