Midt-norsk pointertreff, Hageseter 28. – 30. juni

BIR Eidemlia's Prikka

BIR Eidemlia's PrikkaDet er var i år 25. år siden det aller første treffet ble arrangert. Og med hele 39 påmeldte hunder, var det duket for en trivelig og begivenhetsrik helg i lag med nye og gamle pointervenner. Vertskapet her på Hageseter viste også i år sin store gjestfrihet og åpne dørene og plassen for pointervenner fra nord til sør. Vi satte også stor pris på at vår nyvalgte forman, Geir Roger Hagenes, hadde kjørt den lange veien for å dele helgen med oss.

Til vår jubileumsutstilling hadde vi fått den anerkjente eksteriørdommeren Marina Bengtsson fra Sverige. Ikke bare er hun eksteriørdommer og oppdretter av breton, engelsk setter og pointer, men også jaktprøvedeltaker som har deltatt på jaktprøver i inn- og utland og ble historisk ved å vinne VM for stående fuglehunder for britiske raser i Kroatia i 2008.

Det var påmeldt 34 hunder til lørdagens spesialutstillingog 5 til valpeshowet. Marine gikk grundig gjennom hver enkelt hund og begrunnet sitt syn for ivrige tilhørere. Under årets utstilling hadde vi fått forespørsel om å ha en dommerelev, Wenche Porsanger, som med denne utstillingen ble ferdig med sine elevarbeid på vår rase. Som nytt vertskap for Midt-norsk pointertreff og spesialutstillingen var det betryggende for Styringsgruppen å ha erfarne Edle Backe som ringsekretær. Med Marina, Edle og eneste hane i kurven, vår alles Ketil Boye Hansen som skriver, gikk alt på skinner og i henhold til NKK’s utstillingsreglement.

Tispecertet til Barentsviddas ParmaBest i rasen og vinner av Dovrepointeren ble N UCh Eidemlia’s Prikka 20552/06 (INT UCH NV-04 Balder – N JCH Lytingsfjellets D-Lille My) E:/O: Bjørnar og Liv Randi Eidem. EXC, 1CHKK, CK,1BTK, BIR. Beste hannhund ble Røyskattlias Brisen 05165/08 (N S UCH Skoglykka’s Totti – NV-05 Mostodalens Iris) E: Morten Hagen. O: Gry Bjørge/Rolf Bredesen. EXC, 1AKK, CK,1BHK, BIM.

Hanhundcertet gikk til Eidemlias Kompis NO46069/11 (N S JCH Black Luckys Rapp – N UCH Eidemlia’s Prikka. E: Arve Nicolaisen. O: Liv Randi og Bjørnar Eidem. EXC, 1BKK, 2BHK. CERT.

Tispecertet gikk til unghunden Barentsvidda’s D Parma NO52519/11 (INT JCH Titan – N SE UCH Barentsvidda’s Mafia) som bor hos Bente Indergård på Sør-Fron. E: Øystein Johnsen/Tom Hardeland, O: Geir Larssen/Ingrid Salvesen. EXC, 1AUKK, CK, CERT, 4BTK.

Sølenkletten’s Hjerterdame NO36888/12 (Idimum Laky – Skoglykka’s Vinni) E: O: Ann Kristin Øverby og Dag Richard Øvergård fra Jordet. O: Bjørn Plassgaard. G.

Fjellrypas LF Anna NO37914/11 (N S UCH Vestfjorddalens Joker – Fjellrypas Lilo) E: Håvard Otto Rudi O: John Arvid Grande. EXC, 2BKK, CK, 3BTK.

Maja NO349/11 (N JCH Høgdebrotets Pluto – Orrtuva’s Roni) E/O: Håvar Skinstad. G.

N UCH Svarttjønnholets A Rikke 10919/08 (N S UCH Altegeinos Andantino 2 – Charming Jossa) E: Bente Indergård. O: Asbjørn Stensrud. EXC, 3CHKK, CK.

Beste vet Vaschera og 2Vet IrisBeste veteran ble Bittermarkas C S Vaschera 16358/05 (N UCH Karacanis Black Cash – N UCH Bittermarkas Ic Spardame) E: Eva Bente Lindseth. O: Ann Kristin Øverby og Dag Richard Øvergård. EXC, 1VETK, CK.

Gloføklias Milo NOO52782/12 (N JCH Black Luckys Ingo – N UCH Svarttjønnholets A Rikke) E: Terje Mosæther fra Brumunddal O: Bente Indergård. G.

Gloføklias Sundance Kid NO52785/12 (N JCH Black Luckys Ingo – N UCH Svarttjønnholets A Rikke) E: Jim Åke Skarli. O: Bente Indergård. G.

Cashpoints Pv-I I Grattis NO32420/11 (N JCH Høgdebrotets Pluto – Bittermarkas C S Vaschera) E: Trond Olsen. O: Eva Bente Lindseth. EXC, 2AKK, CK,3BHK

Fjellgløtt’s Bsj Balder Sterk NO35853/11 (N UCH Myrteigen’s Jackpot – Bjørklunds S C Stella) E: Øyvind Kalvøy. O: Ann-Reidun Borgen. G.

Det deltok 5 flotte valper under valpeshowet. I 6-9 måneder deltok dagens vakreste valp, Markusfjellet’s Iri Lucky NO57448/12 (N JCH Black Luckys Ingo – Junsrypa’s Raija) E: Per Strandli fra 2476 Atna. O: Agneta Kajander. BIM BIR VALP Markusfjellets Iri Lucky og BIM Revhibakkens Waijovalp ble flotte Revhibakkens’ Waijo NO37118/13 (Eidemlia’s Dallas T- Vierkrullen’s Birka) E: Harry Flathagen fra Brumunddal.

Linda Marielle Andreassen førte Ljøsvatnets Teye NO38684/13. Teye eies også av Håvar Skinstad. O: Linda Marielle Andreassen/ Håvar Skinstad. 2 beste tispevalp.

Kullsøsteren vil BIM valp Revhibakkens’ Winnie NO37124/13 (Eidemlia’s Dallas T- Vierkrullen’s Birka) E: Harry Flathagen, ble 3 beste tispevalp.

Waijo og kullsøsteren Winnie ble født i februar, og stilte i 4-6 måneder. Teye stilte også i denne klassen.

I barn & hund- konkurranse var det også høyt nivå både på hunder og førere. Svært ulik alder både på hunder og førere var ingen hindring. De kunne både vise frem hunden i bevegelse, samt stille den vakkert opp. Og på anmodning fra dommer Ketil Boye Hansen utviste de stor dyktighet ved å få hundene til å sette seg på kommando.

Barn og hund 1De ble umulig å skille mellom de 4 ivrige handlere, som alle gjorde en flott fremvisning. Alle ble vinnere i dagens konkurranse, og fikk medaljer og fikk velge mellom flere flotte og populære premier. De dyktige barna var:

Adrian Sponås med ES Emil

Tuva Sponås med P Mara

Ida R. Strandli med P Lucky

Tuva Aas med P Felix

Leirduekonk. Vinnerne 2013Lørdagens nest siste aktivitet var leirdueskyting på Folldal JFF sin bane. I dameklassen gikk treffsikre Ann Kristin Øverby av med seieren. Også Isa Merethe Sørli traff godt og fikk sølv i dameklassen. For første gang hadde vi med juniorskyttere. Disse to unge herrene imponerte stort og var bedre en mange av de voksne som nok må hjem for å trene før høstens rypejakt. Heine Olderi trakk det lengste strået og vant et våpenfuteral. Mens Hallstein Mohr Hansen gjorde en like hederlig innsats og vant sølv i juniorklassen. I herreklassen var det også en jevn og hard konkurranse. Denne gangen var det Leif Jan Sørli som ble tildelt gullmedaljen, sølvet ble delt mellom Dag Richard Øvergaard og Ivan Bunes

Nytt av året ble det holdt foredrag i kafeteriaen på Hageseter Turisthytte. Så mange mennesker har det nok til dags dato aldri vært innen for dørene der. Kafeterian var fylt til randen av ivrige fuglehundeeiere under foredraget til Martina Bengtsson, «Jaktprov och brittiska hundar i Europa». Tusen takk til Marina som engasjert og sprudlende delte av sine nærmest utømmelige kunnskaper.

Etter foredraget var det klart for felles grilling. Ikke bare stilte også i år eierne av Hageseter med bålpanne som ble flittig brukt både fredag og lørdag, de hadde også laget flere nye, lett flyttbare benker med bord slik at alle fikk plass under de to store partyteltene. For første gang på flere år var værgudene ikke med oss, og ved hjelp av hjelpsomme herrer, ble to partytelt raskt reist, slik at alle kunne sitte tørt. Også Vinner av Skattejakten 2013de to store grillene fikk komme under tak og stemningen steg fra minutt til minutt etter vært som blide og fornøyde pointervenner koste seg med god mat og litt godt å drikke.

Stemningen steg ytterligere under lotteritrekningen med mange flotte premier. En av de mest attraktive premiene var nok maleriet av en vinterrype i vinterland malt og gitt av Trude Øvergård fra Kennel Bittermarka. Gry erklærte høylytt at den ville hun vinne i samme øyeblikk som bildet ble vist frem for før trekningen. Og jammen gikk det ikke troll i ord. Det vakre rypebildet endte opp hos Gry, som strålte om kapp med glørne i grillene.

Til årets lotteri hadde vi fått mange flotte premier.Tusen takk til alle som bidro med gaver og gjorde årets loddsalg til tidenes største. Alle loddbøkene ble solgt. Helgens dyktigste loddselger var uten tvil Eva Sollie. Tusen takk Eva, din hjelp er uvurderlig.

Glade og feststemte pointereiere i godt lag var en perfekt ramme når NPK’s formann, Geir Roger Hagenes, takket Vibeke Mohr og Ketil Boye Hansen for innsatsen gjennom mange år for distrikt Hedmark/Oppland. Det blir ikke lett å hoppe etter Wirkola, men vi i Styringsgruppa skal gjøre det vi kan for å skape aktiviteter som distriktets medlemmer har nytte og glede av.

Det gikk ikke lang tid før våre gjester formelig ropte på gitar og allsang. Og Trond Olsen stilte opp også i går. Han fant frem gitaren og vi sang med. Han spilte til han ble hudløs på fingrene og mange både kvinner og menn hadde en «rusten» stemme lenge etter at gitaren var lagt vekk på morgenkvisten.

Søndag formiddag startet det opp med skattejakt for barn og unge. Bente Indergård ledet skattejakten,og raskest var ikke ukjente Hallstein Mohr Hansen. Han har vunnet konkurransen 2 ganger tidligere, og kan nå ha vandrepremien fra kennel Maifjellet på veggen til evig tid.

Vinner Apportkonk. Brisen og MortenNeste øvelse for barn og juniorer var luftgeværskyting. Her var det mye god skyting å se også i år i følge Håvar Skinstad, ansvarlig for aktiviteten. Årets skytterkongen ble også i år Hallstein Mohr Hansen.

Apportkonkurransen ble fartsfylt og spennende som alltid. 16 hunder fikk presentert startrevolverskudd etterfulgt av rypeutkast, for siden å gå videre til finalen med dummylauncher. Denne besto som tidligere år av en hylse med påsurrede rypevinger skutt ut fra et skyteredskap ladd med blankammunisjon. Utskytingen av denne hylsa vakte begeistring hos de fleste både blant hunder og folk. Kun noen få av årets hunder hunder ble vel for ivrige og bommet på apportobjektet. Dommer var den ikke ukjente Vibeke Mohr, med assistanse fra Hallgeir som ivrig løpegutt. Håvar stor for utkastene.

Røyskattlias Brisen med e/f Morten Hagen var dagens beste apportør og fikk sitt første napp i kennel Blålyngens vandrepokal. IS Heggelifjellets De Valera (Isak) e/f Trond Olsen vant sølvmedalje, tett fulgt Rocket Man og Eva Sollie
på bronseplass.

Hovedsponsor for Midt-norsk pointertreff var Royal Canin, et komplett og balansert høykvalitetsfôr for alle hunder – uansett alder, aktivitetsnivå og livsstil.

I tillegg sponset Norsk Dyremat med premier til alle deltakerne med frossen storefekjøtt til samtlige deltakere, samt Provit pølser til vinnerne.

I tillegg bidro distrikt Trøndelag med gaver til loddtrekningen, Dovrefjell FHK med gavekort til treningsterrenget på Hjerkinn, Fåvang Jakt og Våpen med gavekort, Holstad våpen med våpenfuteral, Gålåhandel Sport1 med gavekort, G-sport Ringebu med langline og Hunter hundefløyte, Orkdal hundesenter med tyggebein, Byggern Leirvik med snekkervest, Røros Tweed v/Eva Sollie for sitteunderlag, Libris Ringebu og Coop Leker Ringebu med leker og Anni’s LOGO-RC-485Pølsemakeri med spekepølser.

Tusen takk til alle sponsorene. NPK distrikt Hedmark/Oppland er meget takknemlig for støtten til Midt-norsk pointertreff 2013.

Til slutt vi takke årets deltakere for tillitten og vi gleder oss allerede til neste års arrangement på Hageseter. Velkommen tilbake neste år!

NPK Hedmark/Oppland ved Styringsgruppa.

Bente Indergård, Håvar Skinstad og Bente Bergersen

Total
0
Shares

Siste kommentarer