Referat fra duetreffet 8. – 9. juni, Stange

Jim Skarli og Gloføklias Sundance Kid i intens stand

Jim Skarli og Gloføklias Sundance Kid i intens standI år som tidligere år har vi hatt gleden av å kunne invitere til sommertreff hos Trond Olsen. Han presterer alltid å skape høytrykk og flott vær og god stemning til morgengry. Han må jo ha en direktelink til kontrollerende værmakter.

Som tidligere år startet vi med trening av hund på tamfugl, og som tidligere år så vi hunder som virkelig våknet under Trond kyndige hånd og viste hva de virkelig hva gode for. Vi så også gamle ringrever som virkelige viste oss hvordan man i full pointergallop og riktig vindbruk spikrer fugl. Førerne fikk gode og velmennende råd spesifert for hver enkelt hund og de lyttet lærevillig. Og jeg ville ikke bli forundret om flere av dem skulle vise seg på premielistene til høsten.

Etter treningen hadde vi vår høyst uhøytidlige duecup men fremdeles utrolig seriøst. Skulle man som gammel veteran gjøre skam på tidligere prestasjoner i cupen viste man det ville bli behørig kommentert utover kvelden.

Premierte UK Gloføklias Sundance kid Milo og vinner Daisy til høyreVi kjørte først UK med en og en hund og best på tid. I UK ble det lokalderby for Kennel Gloføklia med 3 blad avkom etter Black Luckys Ingo og Svarttjønnholets A Rikke.

Der gikk Gloføklias Daisy med e/f Erik Huse til topps der hun slo kullbror Gloføklias Milo e/f Terje Mosæther som nr 2 og Gloføklias Sundance Kid med e/f Jim Åke Skarsli på ærverdig 3 plass.

I alvorsklassen startet vi 2 og 2 hunder og brukte tidtager og utslagsmetode og atter en gang tok ringreven Eidemlias Troll e/f Joakim Løkken tilbake tronen som beste hund. Han var heller ikke snaure en å kapre 2. plassen med Vierkrullens Vilja som er avkom etter hans egen Troll. 3. plassen klarte Eidemlias Tea e/f Marius Martinson å kapre.

Etter Cupen fyrte vi grillen og lovpriset Trond for hans kunskaper. Vi skrøt litt av egne hunder og fant på gode unnskyldninger for alt som gikk galt. Trond fant frem gitaren og vi stemte lystig i med stemmen vi har.

Vinnere AK Eidemlias Tea Vierkrullens Vilja og Eidemlias Troll

Takker helt på tampen til Trond som i år etter år nå har velvillig stilt opp og ville ha et slikt treff. Og en stor takk til alle som tar seg tid til å komme, både nye og gamle. Det viser at det er inntresse i miljøet for slike sosiale tiltak og vi prøver igjen til neste år.

Mvh Håvar Skinstad

Total
0
Shares

Siste kommentarer