Luna – en allsidig pointer!

Fra Helge Pedersen har vi fått denne hyggelige rapporten fra Askøyprøven 2013:

Apport prøven på Askøy er arrangert av Norsk Vorstehhund klubb. Det er ein hyggelig prøve hvor deltakerene kan ha med telt eller campingvogn og overnatte i eit flott skogsområde med terrenger hvor det er mange vann, skog og beiteområder. Det blir slått opp eit stort partytelt og felles grill. På lørdagen blei det diska opp med kveitemiddag for dei som ville grilla det. Det må sies å vere eit veldig bra arrangement hvor det i år ble 1 pr til 4 forskjellige raser, så dette er ikkje bare for vorsteh.Fin trening om sommeren då apport er jo noe ein fuglehund må kunne når ein skal stille på skogsfuglprøver eller i vk. Det konkurreres i vannapport, søk apport og spor. I uk er det ikkje spor, Luna (NO49279/11) oppnådde 2x1uk og i dag var ho beste uk hund med 19 poeng av 20 etter en liten førerfeil der eg var for kjapp med å ta i mot fuglen når ho kom inn,helt unødvendig.Desse premiene kan kombineres med jaktprøveresultatene fra i vinter der ho hadde 1 og 2 uk som beste,dermed har ho 1 og 2 kombinert.1 premien får ho godskrevet 1 championat poeng på.Det kan samles 5 poeng totalt på apportprøver.

mvh Helge Pedersen

Dette er et godt eksempel på en fin sommeraktivitet for to og firbeinte!

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer