Det nordnorske pointertreffet 2013

BIR og BIM

BIR og BIMNordnorsk pointertreff klinger! Noen titalls pointerfrelste folk fra nord og sør var sist helg samlet på Rundhaug i Målselv. Stedet er eminent med tanke på å huse dette treffet. God plass forbarn og hund våre venner på fire føtter til å løpe løst på gården hele helga, og god plass for campingvogner, bobiler, telt, lavvoer og små og store pointerfrelste mennesker.

barn og hundTreffet er blitt høydepunktet pointerfolk i nord ser fram til årlig. Å samles for sosialt samvær i en annen setting enn jaktprøver er noe vi setter pris på. De to foregående årene har vi hatt strålende og varmtapportkonkurranse vær på treffet, og vi turte ikke håpe på at vi skulle være like heldige dette året. Fredags kveld åpnet himmelslusene seg, og regnet plasket ned over Indre Troms! Men da det hadde regnet fra seg, ble resten av helga strålende værmessig.

Lørdag våknet vi til sol og gode temperaturer. Litt utpå formiddagen når vi hadde fått i oss frokost og et par kopper dyktige kokkerkaffe, ble dragracet arrangert. Like stor jubel og spenning hvert år på hvem den raskeste pointeren ville bli. I år trakk Sallirs TJ Linni og Mads sosialtHanssen det lengste strået i unghundklassen, mens AK ble vunnet av Stenbitens Lycke og Geir Arne Johansen. Etter felles lunch og litt mer kaffe rundt bålet, var det tid for apportkonkurranse. Hard konkurranse her også, og den raskeste til å hente rypa i år var Veidfjellets Tutta som også eies av Mads Hanssen. Stor helg for Midt-Troms, med andre ord! Etter apportkonkurransen hadde Wiggo Ditlefsen innføring i hvordan lage apportrype. Gode tips ble fulgt av et lydhørt publikum.

Nytt av året var at det var lagt et ungdomstreff i pointertreffet. 7 ungdommer mellom 12 -17 år deltok påBålkos dette treffet. Det var satt opp ei aktivitetsløype med varierte oppgaver og utfordringer. Det ble holdt foredrag i instruksjon og trening av fuglehunder, og til dette var egen ungdomsinstruktør leid inn. Maja Kolsum gjorde en strålende jobb her! Det ble holdt grillkurs for ungdommen, hvor de sammen med mesterkokk Said Nordin tryllet fram en nydelig fiskerett som ble servert til alle deltakerne på treffet. Det ble godt med nedkjøling i varmenfør bespisning selvsagt presentert hva de hadde laget. Flotte premier var satt opp til deltakerne. Ungdomstreffet har fått veldig positiv tilbakemelding, og det blir nok videreført til neste år.
Søndag hadde Maja Kolsum instruksjon i juniorhandling for ungdommen, mens Frode Stenerud samtidig hadde ansvaret for Barn og hund for de minste deltakerne på treffet. Det kanGrei transport Vinner av dragracenevnes at aldersspredningen på treffet i år var stor, med yngste deltaker på 9 måneder og eldste på snart 87 år!

Etter felles grilling og bespisning lørdag kveld var det tid for det offisielle programmet med oppsummering av året som var gått ved DR Inger-Lill, med utdeling av Elitehunddiplomer og utmerkelser. Siden vi møttes på forrige pointertreff i 2012, er det i Troms og Finnmark oppnådd 116 premieringer totalt. De siste års resultater for pointerne i nord kvalifiserte for stående applaus.

dommer ringsekretær skriverKossrypa går hvert år til den pointeren som når lengst i NM-vinter, og den ble tildelt N SE Uch Barentsvidda’s Sortebill med eiere og oppdrettere Geir B. Larssen/Ingrid Salvesen som vinnere av NM-vinter 2013. Pokalen for beste nordnorske hund ble tildelt NUCH NJCH NV-10 Ronja med eier og oppdretter Øystein Pedersen som endte som nr 3 i høyfjellscup’en i NPK, og som ble Årets skogsfuglhund. Begge disse utmerkelsene er evigvandrende.

Til årets utstilling hadde 24 pointere meldt på. Vi har fra tidligere visst at vi har gode jakthunder, og utstillingen i år viste atter en gang at det også er mange flotte pointere i nord. ViBarnekonkurranse oppnådde å få flere nye Elitehunder som etter hvert vil bli presentert på nettsiden og i Fuglehunden. BIR ble Barentsvidda’s C Nansen med eier Geir B. Larssen og BIM ble Fugledes Petite med eier Wanja Andersen. Dommer i år var Steinar Sørlie, ringekretær Katrine Harjo og eminent skriver Finn Trana. Barnetegningene som ble tegnet i fjor ble satt i ramme og hengt opp på treffet så alle kunne få mulighet for å beundre kunsten “pointerungene” hadde laget.

Vi har hatt mange gode sponsorer for lotteriet vårt og for utstillingen. Jeg ønsker med dette å takke dere alle: Andresens Vaabenforretning, Royal Canin, Dyreklinikken Tromsø, Jobb og Fritid, Dyrebutikken Harstad, Claes Ohlson, Trastad Produkter, Solveig Rismo og Per Strand. Alle sponsorene gjør at vi gjennom vårt lotteri har mulighet til å holde NPK avd. Troms og Finnmark oppegående økonomisk. I tillegg takker vi BarnekonkurranseBarnekonkurranse KontorDesign som har trykket opp katalogene for treffet.

Jeg vil også få takke vertskapet vårt Solveig og Åge Rismo for deres gjestfrihet! Vi setter stor pris på å få lov til å komme tilbake til Rundhaug år etter år. Takk til alle gode hjelpere både før, under og etter treffet, og ikke minst takk for flott samhold, god stemning, trivelig og sosialt rundt bålet og for et alle tiders treff i år igjen!

DR Inger-Lill L. Pedersen

 

Total
0
Shares