Altaprøven og Arctic Cup 2013

Ronny Joker VK-finalen

Ronny Joker VK-finalenVest-Finnmark Fuglehundklubb har stått som arrangør for Altaprøven og Arctic Cup i helga. Denne prøven er som oftest avslutningen på jaktprøvene her nord – så også i år. Fuglebestanden har ikke vært allverden, og været har variert, så premieringsprosenten har nok vært mindre enn det folket har vært vant med fra prøven fra tidligere år. Men også denne helga har pointerne i distriktet vårt markert seg sterkt! Lite ryper i terrengene gjorde at det ikke ble premieringer i VK-kvalifiseringen, men mange av våre pointere tok seg videre til semifinalen på søk. I semifinalen var det kun Jimsrypas Loke med e/f Per Olaf Theodorsen som hentet premie med 3. VK. Fire pointere fra Troms og Finnmark tok seg videre til finalen i dag, og de to gjeveste plassene i finalen var det Joker med e/f Ronny Hartviksen og Stilladalens Mia med e/f Ronny Bang Amundsen som tok! 1. VK finale m/Cacit til Joker og 2. VK Ronny Mia VK-finalenm/Res.Cacit til Mia! Ingen dårlig avslutning på vintersesongen, og dette er Jokers 12. 1. VK! Joker hadde to fuglearbeider, hvor et av dem var med reis. Mia hadde 1 fuglearbeid med reis. I kvalitetspartiene var det kun Jimsrypas Ilke med e/f Dagfinn Nilsen som ble premiert. Ilke oppnådde 2. AK på fredag.

AC-vinnere2013Fire kenneler fra vårt distrikt hadde fra 1-4 hunder kvalifisert til høystatusprøven Arctic Cup. Fra H-kullet til kennel Ørntua hadde Mille med e/f Stian Henriksen, Flicka med e/f og oppdretter Rune Hoholm, Tai-Pan med e/f Knut Augustinussen og Carmelita med e/f Rolf Petter Melseth kvalifisert seg. Fra kennel Sallir var Cava med eier Gunnstein Bakland og fører og oppdretter Dag Håvard Hanssen, Linni  med e/f Mads Hanssen og Kebaba med e/f Dag Håvard Hanssen kvalifisert og fra C-kullet til kennel Barentsvidda var Nansen med e/f og oppdretter Geir B. Larssen og Vicky med e/f Ulf Jørgensen kvalifisert. I tillegg var Skipsfjordhønas C Bolt kvalifisert. Bolt eies og er oppdrettet av Wiggo Ditlefsen, men ble ført av Stian Henriksen. Lite fugl preget kvalifiseringen, og totalt etter første dag var kun tre hunder inne med fuglearbeid i de tre kvalifiseringspartiene. Nansen, Vicky, Mille, Flicka, Cava, Linni og Kebaba kvalifiserte seg videre til finalen i AC. Flicka var rangert som nr 2 av alle hunder etter første dag med 1 fuglearbeid uten reis. I finalen endte Flicka og Rune Hoholm opp med 2. premie og Linni og Mads Hanssen med 3. premie. Midt-Troms Fuglehundklubb gjorde storeslem da også vinneren kom fra denne klubben. Om prøvene er avsluttet i Troms og Finnmark for i år, har fortsatt Bodø JFF jaktprøve på Saltfjellet neste helg. Kjenner jeg pointerfolket rett, er det nok noen fra distriktet vårt som stiller der også for å få med seg den siste vinterprøven for i år!
Stor gratulasjon til alle de premierte!

Total
0
Shares

Siste kommentarer