Arnøyprøven

PointerpremierArnøya

Oppsummeringen av Nord-Troms Fuglehundklubbs Arnøyprøve sist helg må være mye vær, mere vær og mange flotte pointerpremieringer! Prøven i seg selv har alltid vært en populær prøve da fuglebestanden på øya er unikPointerpremierArnøya vinterstid. Denne helga intet unntak. De polare lavtrykkene har stått i kø utenfor kysten de siste par ukene, men vi lar oss ikke skremme. Tross mange utfordringer for oss i prøvekomiteen med vær og vind og stengte veier, ble prøven gjennomført som planlagt. Noen omrokkeringer ble gjort for å få flest med seg ut i marka da veien var stengt både lørdag og søndag morgen, men veien åpnet heldigvis utpå formiddagen slik at alle deltakerne kunne slippe sine håpefulle i djupsnøen på øya. Og litt skitvær ute ved kysten er aldeles ikke nok for å ta motet fra pointergutter og -jenter i nord! De som påstår at pointerne ikke er vinterhunder må virkelig bite det i seg etter denne helga. Mange pointere stilte til start, og mange pointere ble premiert. Siste fintelling viser at det ble hele 15 premieringer til rasen vår. Det er noe i underkant av halvparten av alle premiering på Arnøyprøven 2013. Alle resultatene ligger på nettsiden til Nord-Troms Fuglehundklubb. Tre av unghundene i Kennel Sallir ble stilt. Sallirs Tj Linni og eier Mads Hanssen ble premiert søndag, mens Sallirs Tj Cava med førstegangs fuglehundeier Gunnstein Bakland, og Sallirs Tj Kebaba med eier og oppdretter Dag Håvard Hanssen ble premiert begge dagene.wenchecox Hundene i kullet er akkurat blitt 1 år. Dansk Dynasty Goyo med eier Said Nordin har virkelig gjort det stort på premiefronten i det siste. Goyo har  på de siste tre startene oppnådd 3x 1. UK. Arctic Cup blir det store målet for Goyo om ikke så altfor lenge. Tinka Av Vor-Point med eier Jim    Møllnes ble også premiert begge dagene med henholdsvis 3. og 2. UK. Veldig moro var det også at Jutevatnets Cox og eier Wenche Wara i VK-kvalifiseringen gikk helt til topps med høyeste premie 1. VK. Cox har lenge vist at han er flink til å finne fugl, og når han i tillegg også har bestemt seg for å sitte i ro i stedet for å spasere etter noen meter når det skytes, da blir det premie. I VK-finalen gikk tre av fire premier til pointerne. Ringreven Joker hentet sin 1. premie VK nr 11 i kvalifseringen lørdag, og i finalen ble det 2. VK på Joker. For Ørntuas C Aiko som i helga ble ført av oppdretter Rune Hoholm, ble det 2. VK i kvalifiseringen og 4. VK finale. Heinådalens Ask som eies av Sølvi Aspenes og som ble ført av gemal Jon Dagfinn var den tredje pointeren som ble premiert i finalen med 3. VK finale.
Gratulerer til de premiesankende pointerne!

Total
0
Shares

Siste kommentarer