Nytt fra distriktene

Ronja1

Pga mye stoff til siste nr av bladet Fuglehunden, kom ikke artikkelen “Nytt fra distriktene” som jeg sendte inn med. Jeg legger den derfor ut her på nettsiden.

Ronja1Pointerne i nord har også hatt en særdeles innbringende høstsesong med tanke på jaktprøvepremieringer. Jeg benytter igjen anledningen til å minne pointerfolket i nord om å melde inn resultater til DR! Det er hver enkeltes oppgave å opplyse om premier som er oppnådd, nye Elitehunder, nye NJCH og NUCH slik at hundene kan presenteres og resultatene bli lagt inn i databasen, og dermed blir tellende for bl.a. pointercup’en. Også andre aktiviteter som måtte foregå på pointerfronten er i utgangspunktet interessant, så mille1flott hvis de meldes inn til DR.

Før prøvesesongen ble avsluttet i høst, deltok flere av hundene våre på de siste høstprøvene her nord. Skogsfuglprøven på Ringvassøya helga 20.-21. oktober ble arrangert i regi av Karlsøy jeger- og fiskeforening. Av pointerne som stilte der, ble det premier av beste kvalitet til både Stilladalens Mia e/f Ronny Bang Amundsen og Vakkerdalens Stærk med e/f Per Kanestrøm. Mia oppnådde 1. AK skog lørdag, og Stærk 1. AK skog søndag. Med Mias 1. AK er hun nå blitt NJCH. Øystein Pedersen og Ronja har samme helga tatt den lange turen til Malvik i Trøndelag for å stille på skogsfuglprøve der. Malvik jeger- og fiskeforening sto som arrangør av prøven, og fredag 26. oktober ble Ronja kreditert med 2. AK skog. NUCH NJCH NV-10 Ronja ble med sine oppnådde jaktprøveresultater nr 3 som Årets Hund i NPK.

Per Anton Berg og Patjanens Villa Antinori deltok helga 6.-7. oktober på lavlandet på Mjøsprøven i regi av Hedmark og Oppland FK. Antinori oppnådde søndag 3. AK.

I Vesterålen sto Harstad & Vesterålen FK som arrangør av høyfjellsprøven den 13.-14.10. Barentsvidda’s Aragorn II og Christian Sletbakk endte her med en flott 3. VK finale. Ørntuas H Mille med eier og fører Stian Henriksen hentet nok en premie på Vesterålsprøven; denne gang 2. UK. Ørntuas H Mille er med sine jaktprøveresultater blitt nr 2 som Årets ungpointer i NPK.

Pointeren henter stadig premier i alle prøvekategoriene, både på høyfjellet, i lavlandet og på skog, noe som viser at rasen er allsidig uansett hvilke jaktområder de slippes på. Sats på pointeren om du er i tvil hvilken hunderase du skal velge – det er min klare oppfordring når man ser på allsidigheten til denne rasen!

Den 2. september arrangerte NKK utstilling i Tromsø. Sollidalens Storm som eies av Linn Pedersen Haugseth oppnådde BIR Cert og CACIB, og Rypejægerens Giron med eier Marit Mortensen oppnådde res. CACIB. Stenbitens Lycke med eier Geir Arne Johansen ble BIM, og fikk sitt andre cert.

Aktiviteter ellers:
Den 25. oktober ble det arrangert medlemsmøte i Tromsø for distrikt Troms og Finnmark, med bra oppmøte tatt i betraktning det langstrakte distriktet vårt. Her ble det engasjerte diskusjoner og gode forslag som tas videre i dette arbeidsåret. Vi fikk satt ned ei arbeidsgruppe som skal jobbe med kommende pointertreff i juni, og gruppa starter arbeidet på nyåret 2013. Pointertreffet for 2013 blir helga 7.-9. juni, og Steinar Sørlie har takket ja til å dømme på utstillingen søndag den 9. juni.

Gratulerer til alle premierte, og lykke til med vintersesongen til pointerne i nord!

Total
0
Shares

Siste kommentarer