Gullmerke Arne Ottem 2012

Arne Ottem

Arne OttemArne Ottem er vokste opp med pointere helt fra barneben av. Hans far Einar Ottem hadde flere pointere i sitt eie og var en ivrig jeger. Arne ble bitt av basillen og med NUCH og NPK Elitehund Gappo 11152/78 (NJCH Tarras – Radia)ble det gode premier både i AK og VK med 1.pr VK på Nordreisaprøven i 1988 som beste resultat. Deretter kom ”villstyringen” Snowball 20973/83 ( Viroas Hannibal – The Mississippi Bell) i hus. Snowball var bror til Sir Satan til Johan B. Steen og egnet seg best på de store vidder. Arne’s neste hund har satt solide spor etter seg både på jaktprøver og i avl her nord NPK Elitehund Phi 18689/87 (NJCH Hopfossens Grim – Tarpans Trutt) som hadde 3 x 1.pr VK på jaktprøve som beste. Men Phi er best kjent som far til INT NJCH SJCH NMFHv04 Loke og NJCH Kari- Mor som til sammen har hentet 30 x 1.pr VK på jaktprøver. Til sammen har Phi avkommene erobret 163 premieringer fordelt på 16 individer.

I den senere tid har Arne som fylte 70 år forrige år for det meste jaktet med sine pointere og vært lite innom prøvesporten.

Det vi her nord forbinder mest med Arne Ottem er hans alltid tilstedeværelse på pointertreff, pointermøter, og på hundebordet hvor han smitter oss alle med sin hengivenhet for pointeren, hans rolige vesen og alltid positive holdninger. Arne jobbet som grafiker i Bladet Nordlys helt til han gikk av med pensjon, og for han var det helt naturlig å bruke sine kunnskaper for å spre informasjon om fuglehunden og fuglehundfolket her nord. Fra og med 1980 tom 2002 jobbet han uttallige timer på fritiden som ildsjel og grafiker for Fuglehunden i Nord og som i 1991 skiftet navn til Nord-Norsk Fuglehundnytt. Da bladet opphørte i 2002 pga av at Tromsø Fuglehundklubb vedtok å starte sin egen hjemmeside www.tfk.no gikk Arne etter hvert inn i web utvalget og har sitt virke der den dag i dag. I 2009 fikk han henvendelse fra NPK om har kunne tenke seg å være med i NPK Årbok komiteen da Eva Bente valgte å trekke seg ut. Arne som det JA mennesket han er tok utfordringen på strak arm og har gjort en kjempejobb med å produsere NPK Årbok 2009, 2010 og 2011.

NPK Styre

Total
0
Shares

Siste kommentarer