Kortreist premie

Birka

birkaMange vil være enige med meg i at Mjøsområdet egner seg godt for fuglehundfolk, kort veg som det er både til skog-, fjell- og lavlandsområder. Harry Flathagen bor midt i dette “smørøyet”, og hunden hans Vierkrullen’s Birka 26056/08 (NJCh Høgdebrotets Pluto – NUCh Huldreveien’s HT Vidda) er godt premiert på jaktprøver på høgfjell vinter og høst samt på lavland. Lørdag 6.oktober stilte ekvipasjen på Mjøsprøven I, og Birka var ikke snauere enn at hun slo til med 2.AK. Vi gratulerer så mye med flott premiering og ønsker lykke til videre!!
Birka er en dreven fjellhund med sans for åpne vidder og smarte ryper. I slike omgivelser kan en godt se litt ned mot bakken under lunsjrasten. Der kan man oppleve fjellplanten greplyng på snaue, vindblåste rabber.
Visste du forresten at  hvis fjellplanten greplyng ikke blir bestøvet av insekter, så vil pollenknappen presses mot arret når blomsten lukkes for kvelden? Da blir det en nødløsning med selvbefruktning. I fjellet tar man ikke unødvendige sjanser. Fjellvettregelen nr 14. 

Total
0
Shares

Siste kommentarer