NM-høyfjell og Senjaprøven

AikoRonny

AikoRonnyOppgaven som DR i Troms og Finnmark er utvilsomt både hyggelig og utfordrende. Og med så mange gode pointere som skal presenteres etter hver jaktprøvehelg, er det ikke minst tidkrevende! pointole1Godt at DR’en i nord har ferie, og for tiden god tid til oppdatering…:-)) Den største bragden denne helga har Ørntuas C Aiko stått for. At Aiko er en god og pen hund har han forlengst bevist med sin dobbelte championtittel. Krona på verket for 9-åringen ble denne helgas plassering i NM-høyfjell på Kongsvold da han sammen med fører Ronny Hartviksen endte som nr 2 i mille1finalen. En stor prestasjon, men ikke overraskende for oss som har sett hunden i aksjon tidligere. Aiko oppnådde også 2. VK i semifinalen. Eieren Stian Henriksen var denne helga opptatt med dømming på lørdag på Senjaprøven, og søndag stilte han unghunden Ørntuas H Mille i UK. Mille har tidligere vist at hun er en kløpper til å finne fugl og ta vare på sine sjanser, og det gjorde hun også denne helga da hun oppnådde sin tredje 1. UK. tai-pan1Kennel Ørntua seiler for tiden på en stor blå bølge i medvind! Milles kullbror Tai-Pan med eier Knut Augustinussen stilte også på Senjaprøven, og avsluttet helga med 100% premiering igjen. 2.UK lørdag, og søndag oppnådde også Tai-Pan sin tredje 1.UK. Ikke rart at oppdretter Rune Hoholm er et stort og salig smil for tiden! Han har selv Ørntuas H Flicka som allerede er kvalifisert for Derby litt senere i høst, og dette er unghunder det skal bli spennende å følge i terrengene i Midt-Norge. Ole Ingebrigtsen og Pointnics E I Point tok også turen til Kongsvold og NM-høyfjell, og Point oppnådde der 5. VK semifinale. Nok et godt bevis på at de nordnorske hundene takler terrengene der med glans. Point var dessverre litt for kjapp i apporten i finalen, og røk dermed ut. 

DennisFrode1Tilbake til Senja… I VK-kvalifiseringen lørdag oppnådde nok en ørntuapointer topp premie. Ørntuas G Dennis med eier Frode Henriksen hadde sin debut i VK, og endte dagen med å vinne sitt parti med 1. VK m/Ck. For to uker siden hadde Dennis sine første starter i AK, og dro hjem fra MoKautokeino med 1. og 2. AK. På Senja ble i tillegg to pointere til rangert i kvalifiseringen med gode premier. Pointer Mo som eies av Morten Nordhus, men som denne helga ble stilt av Jan Hind endte lDagHvardTya1ørdagen med 2. VK. Pimen’s B-Kajsa til undertegnede KajsaIL1Inger-Lill L. Pedersen hadde et fuglearbeid i kvalifiseringen, og det holdt til 3. VK. Og som om ikke det var nok, ble Cacitprøven avsluttet søndag med to pointere på topp. Jimsrypas Tess-Antonætt eies av Svein Anton Andresen, men da gubben sjøl ble sengeliggende denne dagen, var ikke fru Helen Theodorsen tungbedt! Hun stilte på sin aller første jaktprøve hvor hun selv skulle føre hund, og gjorde det med glans da Tess på søndag endte som vinner av Senjaprøven med 1. VK finale med fire fuglearbeid. Ottorinos Tya med eier Dag Håvard Hansen ble nr to i finalen med 2. VK.

pointerfolket1Distrikt Troms og Finnmark gratulerer de premierte!!

Total
0
Shares

Siste kommentarer