Høstlige betraktninger

plamalmens il capo

plamalmens il capoHøsten har kommet etter en heller begredelig sommer. Rypetakseringene på disse kanter viste at det var svært få kull og mange voksne ryper som  hadde mislyktes i reproduksjonen. Kullene besto jevnt over av få kyllinger som var seint klekket. Det skyldtes sannsynligvis den seine og kalde våren med sein snøsmelting. Siden smågnagerbestanden ble kraftig redusert i løpet av vinteren/våren, måtte rovviltet leve av noe annet. Da var vel rypene gode å ty til, og rypefamiliene ble kraftig redusert. Det ble også fortalt om mange lam som ikke har lagt på seg og vokst slik de vanligvis gjør. Fjellets beboere har nok ikke hatt det særlig trivelig i sommer. Jakt i disse områdene vil ta av neste års stamfugl, så begrensninger må nok komme for jaktuttaket.
Litt ryper har det vært i terrengene under både taksering og trening.  Karacanis La Chasse NO33468/11 (INT NSUCh Karacanis O Bull – Karacanis Chili) e/f John Fredrik Ruud hadde nok ment at grundige forberedelser også krevde skikkelig uttelling. Ekvipasjen tok derfor likegodt turen fra Kongsvinger og til Karlsøy i Troms hvor det var godt med ryper. La Chasse gjorde sine saker særdeles godt og fikk 2×1.UK  på hhv 25. 0g 26.08. Pålamalmens Il Capo SE62557/10 (INT NORD FI UCh Bjønroas Punto – Genni Della Vertematese) har startet på prøve tidligere med e/f Bente Bergersen. På Nordenfjeldske FK sin Kongsvoldprøve fikk Il Capo 2.UK 25.08.

Vi gratulerer så mye og ønsker lykke til videre!!

Total
0
Shares

Siste kommentarer