Rapport fra Midt-Norsk Pointertreff

Kopiav2012 BIR BIM

Kopiav2012 BIR BIMPåmeldingene til utstilling kom som vanlig litt seint. Undertegnede satt fordypet i værmeldingen for Hjerkinn på yr.no da Trond Olsen ringte og ville ha med 2 hunder. I det Trond fikk et bekreftende svar, skjedde det noe merkelig på yr. Vindpilene roterte raskt rundt 4 ganger før de falt til ro på 2 m/sekund. Regnskyene eksploderte og løste seg opp til små skyer med sol ved siden av. Det er utrolig hva pointerengasjement kan skape av høytrykk!!

 En strålende opplagt og engasjert Vigdis Nymark hadde 21 hunder til bedømmelse på lørdag. Hun gikk grundig gjennom hver enkelt hund og begrunnet sitt syn. Noen førere fikk litt hjelp og veiledning slik at de fikk frem det aller beste i hunden. Unghundtispa Vakkerdalen’s Majesty NO33944/11 (Ylajalis Sult – NS INT UCh NJCh Vakkerdalen’s Platina Scott) ble excellent i UK, 1.UKK,CK, 1.BTK, TrnderpointvinnerBIR og vinner av Dovrepointeren. Majesty var eid av Marianne Steenland, men handlet av unge Tyra Steenland.  Hallingnatten’s Tørst 09863/07 ((Ylajalis Sult – Ylajalis Marna) ble vist av sin eier unge Eili Steenland på en elegant måte. Tørst ble excellent i AK, 1.AKK, CK, 1.BHK og BIM. Tispecertet gikk til Eraaks Dina 27799/07 (Urlo Del Vento – Eraaks N Lola) e/f Inger Johanne Bergseng. Dina fikk også excellent i BK, 1BKK, CK og 2.BTK. Rød/hvite Pålamalmens Isabell SE62561/2010 (INT NORD FI NORDV-10 NV-06-09-11 Bjønroas Punto – Genni Della Vertematese) e/f Bente Bergersen ble bedømt til excellent i BK, 2.BKK, CK, Res CERT og 3.BTK. Bente Bergersen viste også frem INT NORD FI UCh NORDV-10 NV-06-09-11 FIV-10 Bjønroas Punto 12636/04( NSUCh Altegeinos Andantino 2 – Bjønroas Mia) med excellent i CHK, 1.CHKK, CK og 3.BHK som resultat. Marlene Steenland førte sin egen hund, Hallingnatten’s Røverdatter NO49245/10 (Ylajalis Sult – Hallingnatten’s Huldra Heks)til CK og 4.BTK. Tyra var også i ilden med Hallingnatten’s Go NO49244/10 (Ylajalis Sult – Hallingnatten’s Huldra Heks) som fikk excellent i AK, 2.AKK, CK og 2.BHK.  Dette var søstrene Steenlands dag uten tvil, for det stoppet ikke med dette.  Defilering i flere runder for å vise Vigdis Nymarks poeng, var lett match for lettbeinte tynsetinger. Med Majesty vant de også vandrepokalen Trønderpoints unghundpremie til odel og eie. Forpremiene var sponset av Mera Dog, et høykvalitetsfor med høy energitetthet for hunder i hardt bruk. I barn & hund- konkurranse var det også høyt nivå både på hunder og førere.  Her var det mange samstemte ekvipasjer som var nesten umulig å skille. Svært ulik alder både på hunder og førere var ingen hindring. De kunne både vise frem hunden sin i bevegelse samt stille den opp. Dressurøvelser var litt verre, men handlaget de viste ga meget positive håp for fremtiden.  I valpeshowet tok Stilladalen’s Sol NO32907/12 (NJCh Black Luckys Rapp – Stilladalen’s Mia) til Leif Jan Sørli seieren og  ble BIR-valp, mens Sølnkletten’s Vøgg NO36885/12 (Idimum Laky – Skoglykkja’s Vinni) til Steinar Sørlie ble BIM.

Lagkonkurransen som fulgte var inspirert av programmet “Mesternes mester”.  Øvelsene var slik at alle kunne delta, og ingen skulle i Natt-test.  Det kan godt være at en slik ble spontant arrangert i løpet av natta, men for arr.kom. er dette ukjent. Øvelsene besto i presisjonskast med trebokser fra kubbespill og stafett hvor laget skulle bruke samme tid på en strekning de gikk 2 ganger. Dette ble en meget hard og jevn konkurranse hvor seieren måtte avgjøres med den kjente øvelsen BIR_&_ BIM_ Valp“stein, saks, papir”. Vinnerne ble laget Treffsikker foran Team Singsaas og laget fra kennel Hallingnatten. Det er vel på sin plass å oppklare for folldølene at det ikke var Åge og Sambandet, men Team Hallingnatten som dro gjennom Dalholen lørdag kveld med  allsang av “Det er min dag i dag”.

Dagens øvelser ble avsluttet med leirdueskyting på Folldal JFF sin bane. Inne i bunkeren sto det en velfylt utkastermaskin som sendte duene ut både høyt og lavt. Noen skyttere var åpenbart ikke vant til duer på haremetoden, mens andre var sikkerheten selv. I dameklassen stakk Anne Grethe Jenssen av gårde med bronsemedaljen. Bente Bergersen har nok plukket ned ryper fra himmelen før for hun fikk sølv. Hundene fra kennel Breidskaret er nok stødige i skudd for Isa Merethe Sørli traff godt og ble vinner i dameklassen. I herreklassen var det også en jevn og hard konkurranse. Ivan Bunes slo Dag Richard Øvergård på en lengre sammenhengende serie med treff, og ble bronsevinner. Torfinn SkyttereStenersen var hårfint foran og dro av gårde med sølvet.  Leif Jan Sørli lot seg ikke lure av verken høye duer eller lave markkrypere. Han knuste det meste og ble tildelt gullmedaljen.  Utrolig treffsikre medlemmer i familien Sørli. De er nok vant til å bære tungt på jakt.

Utover kvelden ble det felles grilling. Vi hadde fått lånt bålpanne fra Hageseter, et flott samlingspunkt for alle både fredag og lørdag kveld. Lånt var også nye, lett flyttbare benker med bord slik at alle fikk plass rundt bålet.  Stemningen steg ytterligere under lotteritrekningen med masse premier som Lone Star hundefor fra NPK-sponsoren Kobuk. Et for grundig testet av folk som setter høye krav til kvalitet. I Ålesund Dyreklinikk kan de alt om hunder i aktivitet, spesielt pointere.  De hadde sponset oss med div hunderekvisita og bur.  Dette lotteriet var for øvrig svært spesielt. Folk kjøpte ikke bare lodd. De kom også med premier. Det gikk et henført stønn gjennom forsamlingen da kulltegningen av en helsvart pointervalp ble trukket. Trude Øvergård, trysling og helfrelst på pointere fra kennel Bittermarka, var kunstneren bak. Det skulle ikke forundre meg om tilsvarende kunstverk eller trykk på ulike tekstiler dukket opp i de tusen hjem ved juletider. Harald Rogne, DR i Vestlandet Nord, har enten saltvann i årene eller gode kontakter til noen som har dette. Han hadde skaffet en hummer som hovedgevinst.  

SkattejegereGlade og feststemte pointereiere i godt lag var en perfekt ramme for utdeling av elitediplom til Vakkerdalen’s Birdie og e/f John Ivar Grefsrud. Utdelingen la ikke akkurat noen demper på stemningen. Etter hvert senket sommernatta med en aning mer dempet belysning. “Settingen” formelig ropte på gitar og allsang. Trond “Slowhand” Olsen fornektet seg ikke. Han fant frem gitaren, og folk sang med. Pointersangen satt som den skulle, og klassikeren “Wonderful to night” av Clapton hørte selvsagt med.  Det ble hvisket på bakre benk om at gitarprodusenten Martin skulle lage en “Trond” som oppfølger til “Øystein”-modellen, men slike tredje håndsopplysninger trodde ingen på.

Søndag morgen var det en forrykende skattejakt for barn, ledet av Bente Bergersen og Harald Rogne.  Ungene stilte med hund og var meget raskt tilbake med favnen full av skatter. Raskest var Agnes Skilleås Pedersen med Barack. Hun kan nå ha vandrepremien fra kennel Maifjellet på veggen til neste år. Agnes er for øvrig en ivrig tilhenger av pointertreff. Hun har vært 7 ganger på Midt-Norsk Pointertreff i sitt 6-årige liv. Det skal god planlegging av fødselsdag for å matche henne. Premiene i skattejakten var bl.a. fargestifter. Alle ble oppfordret til å tegne pointertegninger før luftgeværskytingen startet. Terje Nordheim, DR i Trøndelag, tok hånd om tegningene for videre behandling og evt publisering i årboka eller Fuglehunden.  Luftgeværkonkurransen var liggende skyting mot rottefigur som selvanviser. Her var det mye god skyting å se. Vi kunne kåre hele kongerekka på årets skytterstevne.  Runa Arntzen kan nå kreve å bli tiltalt som skytterprinsesse, mens Markus Jenssen vant tittelen skytterprins. Andrea Jenssen kan sette skytterdronning foran sitt navn, og Hallstein Mohr Hansen må nok ropes inn til middag som skytterkonge. 

ApportpremierteApportkonkurransen ble jevn og fartsfylt som alltid. 12 hunder fikk presentert startrevolverskudd etterfulgt av rypeutkast. Halvparten av hundene gikk videre til finalen med dummylauncher. Denne besto i en canvastrukket plasthylse påsurret rypevinger skutt ut fra et skyteredskap ladd med 0.22 long blankammunisjon. Utskytingen av denne hylsa vakte begeistring hos de fleste både blant hunder og folk.  Noen av hundene ble kanskje litt vel ivrige og bommet på apportobjektet. Resultatet ble at velkjente P  Skoglykkjas Ifa med e/f Siv Skilleås vant med maks poeng  og fikk sitt andre napp i kennel Blålyngens vandrepokal.   IS Heggelifjellets  De Valera (Isak) e/f Trond Olsen fikk sølvmedalje, tett fulgt av IS Ero Lagopus av Kjerringholm e/f Vidar Molvær på bronseplass. GS Sasha e/f Tor Brandt ble nr 4. Stor applaus og mange gratulasjoner til de premierte for raske og solide prestasjoner. Mange av disse førerne startet også pointere i konkurransen, men på disse hadde de tydeligvis ikke lagt ned nok trening på forhånd. Resultatet ble deretter, men neste år…. I følge vertskapet på Hageseter har mange allerede bestilt overnatting, så folk må ha trivdes. Vi har ytret et ønske om inngjerdet lufteområde for hundene, noe som vertskapet ikke så på som en umulighet. Takk for i år alle sammen og velkommen tilbake!

Total
0
Shares

Siste kommentarer