Pointertreffet i Målselv

Dragrace

DragracePointertreffet på Rundhaug i Målselv ble arrangert helga 15.17. juni, og i år hadde ca 80 personer med stort og smått funnet veien til treffet. De fleste kom fredags kveld, men både lørdag og ikke minst søndag i forkant av Målselvutstillingen kom folk innom. Det som er riktig hyggelig er at ungene i nord setter så stor pris på å være på treffet – da har vi som arrangerer nådd vårt BIRogBIMstørste mål – at dette er et treff for hele familien.

ValpekosHelga startet kaldt med i underkant av 10 grader på fredagskvelden, men både lørdag og søndag våknet vi til et fantastisk shortsvær! Ikke at vi lar oss skremme av litt kulde her nord, men alt blir liksom så mye enklere når sola skinner og temperaturen kryper oppover… Pointerfolket fikk på fredag ettermiddag vist at de ikke bare er gode på hundefronten! I rekordfart ble det snekret utedo da det viste seg at tidligere utleiere ikke kunne bistå oss i år.

NyeElitehunderLørdag er den dagen hvor de store arrangementene går av stabelen. Dragrace er et av dem. Etter knivskarp konkurranse i finalen i AK mellom Pimen’s Kajsa og Buddy Av Norehund, trakk Buddy det lengste strået og ble vinner av racet. Vår svenske gjest Eidemlia’s Zorro vant i UK – vi regner med at veien hjem til Kiruna føltes kort etter denne bragden! Harald Jan og fru Ann-Inger hadde også i år laget natursti med både utfordrende spørsmål og sekkeløp. Tromsøjentene Jakobine og Bente var de som løste oppgavene best i 2012. Etter felles lunch sto apportkonkurransen for tur. 20 hunder stilte til start, og som forventet la eierne konkurransen på samme nivå som på NM! Den raskeste i AK til å hente rypa å bringe den inn til sin eier, var Mo til Morten Nordhus. Han trengte ikke mer enn 10 sekunder på å gjøre jobben. Eneste deltaker i UK var det Skipsfjordhøna’s Bolt med eier Wiggo Ditlefsen, og Bolt ble dermed suveren vinner. Frode Stenerud sto for Barn & Hund, og en dyktig instruktør fikk fram det beste i både unger og hunder – vi lot oss alle imponere over de fantastisk flotte og lærevillige ungene. Her har vi nok mange potensielle hundeførere og dyktige handlere litt fram i tid.

NPK GullmerkeLørdagskvelden var det grilling i finværet, og etter maten sto DR Inger-Lill for utdelingen av diplomer til 6 nye Elitehunder i NPK, og diplom og utmerkelser til Årets Høyfjellshund og Årets Pointer Ørntuas E Nemi og eier Rune Hoholm. Nemi ble da selvsagt også Årets pointer i Nord-Norge, og fikk tildelt vandrepokal for det. Kosspokalen gikk til Joker og Ronny Hartviksen som beste nordnorske pointer under årets NM-vinter. På Generalforsamlingen i NPK den første helga i mai ble Arne Ottem fra Tromsø tildelt Gullmerke i NPK. Nestleder i NPK Geir Roger Hagenes sto for utdelingen av merket lørdag kveld. Gitarspill og vakker sang uti de små timer hører med til pointertreffet, og ingen unntak i år! Vi har mange dyktige musikere og ikke minst uoppdagede sangstjerner i nord…

Søndag sto Målselvutstillingen på programmet. Dommer Vigdis Nymark hadde tatt turen fra Trøndelag og sto for bedømmelsen av 21 hunder. BIR ble NUCH Dansk Dynasty Elka med eier Geir Roger Hagenes og BIM ble Stilladalen’s Zorba med eier Berit D. Thorslund. I forkant av utstillingen samlet Mariann ungene til tegningsaktivitet. Tegningene ungene har laget skal blkospubliseres på pointer.no. Noen skal også brukes i Årboka og i forbindelse med en kalender som skal lages sentralt. Vi har jammen mange kunstnerspirer blandt “pointerungene”!!

dobyggingTil slutt – TAKK til alle våre sponsorer som hvert år gir flotte gaver til treffet, til vertskapet Åge og Solveig Rismo som lar oss få lov til å disponere det flotte området på gården og ikke minst TAKK til alle gode hjelpere som stiller opp og gjør en flott jobb både i forkant, under og etter treffet!

Total
0
Shares

Siste kommentarer