Vellykket treningssamling og duecup!

Sommersamling

SommersamlingLørdag 9. Juni arrangerte NPK O/A, for fjerde år på rad, trening på due hos Trond Olsen på Fuglehundsenteret i Stange. Ivan Bunes tok hånd om arrangementet på en utmerket måte på vegne av DR Unni Bakke. Med kun noen få regndrypp i løpet av formiddagen, var det glimrende treningsvær med passende vind.
Åtte hunder, inkl en ES var med på treningen på due. På sin rolige og avbalanserte måte, tok Trond for seg en ekvipasje om gangen. Eiere/førere fikk kyndig og god individuell veiledning ut i fra hundens erfaring i fugl.
Området er oversiktlig, så mens man ventet på sin tur var det greit å følge med på den som var i ilden på god avstand.
Som alltid er det mest artig med unghunder som aldri har vært i fugl tidligere, og som får seg sin aller første stand – og etter flere perferkte fuglarbeid i løpet av dagen, reiser hjem med eier(e) som er sprekkferdig av stolthet over jegerspiras utvikling. Samtlige ga tilbakemeldinger om at de hadde hatt stort utbytte av treningen, uansett hundens alder/erfaring – og egen erfaring.
Utpå ettermiddagen var det tid for den uhøytidelige due-cup’en. Som vanlig ble det satt opp et startpunkt, stoppeklokka nullstilt og det hele går ut på å ta stand på dua på kortest mulig Draga3 Haraldtid. I AK, slippes to hunder sammen, og den som blir “slått på fugl”, ryker ut. Duecup er alltid populært, og da får i tillegg også hunder som ikke har vært med på treningen sjansen på litt moro sammen med eier.
Noen måtte dessverre avslutte dagen og sette nesa hjemover, og det endte med seks ekvipasjer til start i UK og åtte i AK. Finaleslipp i AK var ikke nødvendig denne gangen, siden tidsforskjellen var stor.
Det endte med seier til mor og datter.
Duecup-vinner i UK:
Nr. 1. Cashpoints PV-II Miss-Lykka. E/F/O: Eva Bente Lindseth
(NJCh Høgdebrotets Pluto – Bittermarkas C S Vaschera)
Nr. 2. Cashpoints PV-II Nemi. E: Jim-Tore Klingenberg. F/O: Eva B. Lindseth
(Som Miss-Lykka)
Duke2 JarleNr. 3. A-Fri av Vestre-Homble. E/O: Camilla Larsen og Svein Stueland. F: Camilla Larsen.
(Rushligh Asco – Vindfelts G Oda)

Duecup-vinner i AK:
Nr. 1. Bittermarkas C S Vaschera (satt inn som oddehund) E/F: Eva Bente Lindseth.
O: Ann K. Øverby og Dag Richard Øvergård.
(NUCh Karacanis Black Cash – NUCh Bittermarkas I C Spardame)
Nr. 2. Lytingfjellets Fanta. E/F: Kristin Gjellestad. O: Olav Schrøder.
(Ottorinos B-Troll – Lytingfjellets E E Tøffa)
Nr. 3. Bunes Myras Angus. E/F/O: Ivan Bunes.
(Snøhettas Jago – Østagløttens Donna)

Ivan hadde en “høytidelig” premieutdeling hvor alle mottok flotte premier fra vår sponsor Appetitt. Etter at grillen ble tent ble været bedre og bedre, og maten ble inntatt på “VIP-tribunen”, dvs terrassen. Selv om de fleste måtte hjemover i løpet av kvelden, var det flere som holdt liv i bålet og Trond med gitarspill til utover i de første søndags-timene.

Total
0
Shares

Siste kommentarer