Duekveld

vinnere uk-001

Hund i søk, intenst mot vinden. Stil av ypperste klasse. Den fanget opp fuglevitringen og kastet seg i stand. Fører kunne avslappet la den reise fuglen, velvitende om at han hadde full kontroll.  Instruktør Trond Olsen så det hele på avstand. Han kommenterte og ga konkrete atferdsendringsråd til fører slik at hunden ble enda litt tryggere på sin fører. Neste due lå klar på et annet sted, og endringene kunne praktiseres. Alt ble så enkelt med slik erstatningsfugl. En slapp timer med leting etter ryper i fjellet for å få den ene standen slik at en kunne dressere litt videre på egen hund. Stressnivået hos førerne sank til et lavmål, og man kunne konsentrere seg om det viktige samspillet mellom hund og fører. Noen helt vellykkete situasjoner som kunne følges opp med dressurarbeid hjemme, ga løfter om en vellykket høst. Noen “så lyset” og kan nyte livet i familien i stedet for fjellturer til alle døgnets tider. Andre fikk spørsmål om “hvorfor gjorde du dette for da vil jo…?” De fleste fikk direkte svar på sine spørsmål eller så kom svarene i løpet av kvelden hvor det ble snakket litt hund. Vellykket må en si at treffet var. Grundig forarbeid gjort av fagfolk ga godt resultat. Trond fornektet seg ikke. Imponerende hvordan han hadde variert mellom ulike trykksystemer slik at varme og nedbør ga god grasvekst. En siste justering av lufttrykk ga en fin vind og gode vitringsforhold på dagen for treffet. Søndag morgen slappet han av, og da kom regnet. En fantastisk prestasjon.

vinnere uk-001Det var også svært høy klasse over deltakerne i duecupen. Høy fart og spenning over hele linja. Folk som ikke har vært med aner ikke hva de har gått glipp av. I UK var det lokalderby med hunder fra samme kull. Maja (NJCh Høgdebrotets Pluto – Orrtuva’s Roni) e/f/o Håvar vinnere i ak-001Skinstad vant over kull vant over kullbror Rayo med e/f Marius Martinsson. De eldre AK-hundene gikk parvis etter cupsystem. Raskest var Renleåsen’s Xerxes (Ottorino’s K Burre Oskar – Tuva) e/f Håvar Skinstad. Sølvplassen fikk Vierkrullen’s Vilja (Eidemlias Troll-Eraak’s Non-Stop) e/f Joakim Løkken. Bronse ble tildelt kullsøsteren Vierkrullen’s Troja e/f Terje eidemlias troll og joakim lkkenkopiMosæther.  Eidemlia’s Troll (NJCh Høgdebrotets Pluto – NJCh Lytingfjellets D-Lille My) kan ikke bare skryte av sine avkom. Egenprestasjonene hans er av høy klasse, og hans eier Joakim Løkken kan henge NPKs elitediplom på veggen som bevis på dette. Dagens kraftprøver krevde etterfylling av både mat og væske. Det var bare grillen som fikk tennvæske, andre hadde mer tiltro til væsker av annet opphav. Utover kvelden satt latteren løst. Det var utrolig hva folk hadde opplevd rundt om i kongeriket. De fleste tema ble berørt utover natta, og jeg tror vi kom et skritt nærmere til å beherske pointersangen. Litt mer øvelse trengs, men det ordner seg vel.

Total
0
Shares