NPK’s Gullmerke til Arne Ottem

Arne Ottem

Arne OttemPå årsmøtet i NPK sist helg ble NPK’s Gullmerke tildelt Arne Ottem fra Tromsø. Fra NPK’s 100 års jubileumsbok av 2007 kan vi lese at Arne Ottem gjennom sin far pointerpioneren Einar Ottem hadde fått lære at pointeren var eneste valgbare fuglehund i nord. I tromsøområdet sørget Arne og faren Einar Ottem for at pointeren var vanlig jakthund. Gamle Gappo var hans første store hund med 1.VK, mens etterfølger Phi har gjort det godt på prøver med flere 1.VK, og har i tillegg satt varige spor i avlen etter paringer med Lurudals Z Iva og Sally.

Arne Ottem vokste opp med pointere helt fra barneben av. Hans far Einar Ottem hadde flere pointere i sitt eie og var en ivrig jeger. Arne ble bitt av basillen, og med NUCH og NPK Elitehund Gappo 11152/78 (NJCH Tarras – Radia) ble det gode premier både i AK og VK med 1.VK på Nordreisaprøven i 1988 som beste resultat. Deretter kom “villstyringen” Snowball 20973/83 ( Viroas Hannibal – The Mississippi Bell) i hus. Snowball var bror til Sir Satan, og egnet seg best på de store vidder. Arnes neste hund har satt solide spor etter seg både på jaktprøver og i avl her nord. NPK Elitehund Phi 18689/87 (NJCH Hopfossens Grim – Tarpans Trutt) hadde 3 x 1.VK på jaktprøve som beste. Men Phi er best kjent som far til INT NJCH SJCH NMFHv04 Loke og NJCH Kari-Mor som til sammen har hentet 30 x 1.VK på jaktprøver. Tilsammen har Phi-avkommene erobret 163 premieringer fordelt på 16 individer.

I den senere tid har Arne som fylte 70 år i fjor, for det meste brukt sine pointere på jakt og vært lite innom prøvesporten. Det vi her nord forbinder mest med Arne Ottem, er hans alltid tilstedeværelse på pointertreff, pointermøter, ved “hundebordet” hvor han smitter oss alle med sin hengivenhet for pointeren, hans rolige vesen og alltid positive holdninger.

Arne jobbet som grafiker i Bladet Nordlys helt til han gikk av med pensjon, og for ham var det helt naturlig å bruke sine kunnskaper for å spre informasjon om fuglehunden og fuglehundfolket her nord. Fra og med 1980 t.o.m. 2002 jobbet han uttallige timer på fritiden som ildsjel og grafiker for Fuglehunden i Nord som i 1991 skiftet navn til Nordnorsk Fuglehundnytt. Da bladet opphørte i 2002 da Tromsø Fuglehundklubb vedtok å starte sin egen hjemmeside www.tfk.no, gikk Arne etter hvert inn i webutvalget, og har sitt virke der den dag i dag.
I 2009 fikk han henvendelse fra NPK med forespørsel om å være med i NPK’s årbokkomitè. Arne som det JA-mennesket han er, tok utfordringen på strak arm, og har gjort en kjempejobb med å produsere NPK Årbok 2009, 2010 og 2011.

Distrikt Troms og Finnmark gratulerer pointerentusiasten Arne Ottem med velfortjent tildelt Gullmerke i NPK!

Total
0
Shares

Siste kommentarer