Altaprøven og Arctic Cup

Det lir mot slutten av vinterprøvene, og både Altaprøven og Arctic Cup er av de sikreste vårtegn i nord. Sist helg sto Vest-Finnmark Fuglehundklubb som arrangør for begge disse prøvene, og også denne gang var flere av pointerne i nord i ilden, og mange av dem lyktes med å bli premiert. NNN har nok en gang fått en ny VK-hund da Jimsrypas Raija som eies av Agneta Kajander og Theo Nikolai Thorstensen og som ble ført av far i huset, Thom Thorstensen, oppnådde 1. AK på Altaprøvens første dag. Dagfinn Nilsen fikk 3. AK på kullbror Jimsrypas Ilke to av dagene under prøven.

Fredag ble kullsøsknene Gullelvdalens Mirafoss og Gullelvdalens Lea til oppdretter og eier/fører Bengt Kristiansen belønnet med henholdsvis 2. og 3. AK. Bård Markus Meek-Hansen hadde tatt turen fra Sør-Troms med Frierfjorden’s Riff. Det resulterte i 3. UK lørdag. Håkon Helsvik fra Alta startet unge Ohlsmyrens P Heartbreaker for første gang på prøve, og den fikk premiering både fredag og søndag med 2. og 3. UK. Nok en altapointer lyktes med premiering lørdag da Frits Amundsens Shila oppnådde 2. AK. Tidligere pointerformann Harald Jan Edvinsen hadde tatt turen fra Harstad, og lørdag ble hans Sildrebekken’s Lola belønnet med 2. AK. I VK-kvalifiseringen fredag lyktes Paul-Ronny Gschib med å få 2. VK på Red Taps Traj, mens Ronny Hartviksens Joker, denne gang ført av Terje Steinsund, ble belønnet med 4. VK. Ingen av våre VK-hunder lyktes med premiering i finalen. I Arctic Cup tok  Tinka Av Vor-Point med e/f Jim Møllnes seg videre til finalen på søk. Tinka jaktet glimrende i finalen, men lyktes dessverre ikke å komme for fugl. Bra prestasjon likevel i dette sterke selskapet. Gratulerer til alle de premierte!

Total
0
Shares

Siste kommentarer