Vinterens siste prøvehelg

Mange dro til fjells med sine pointere for å utnytte den siste prøvehelga denne vintersesongen. Slike vårprøver kan være litt vanskelige for hundene. I år hadde fjellvåken hadde gjort sitt inntog etter et langvarig opphold i varmere strøk, og rypesteggene hadde fått brunfarget hals og hode.

Dette er et sjekketriks som virker godt på rypehøner i april. Rypene blir ofte litt urolige når vårens allianser skal inngås samtidig som de forsøker å ikke bli middag for rovviltet. Noen hunder klarte imidlertid å bringe fugl for skudd for sin fører. Cashpoints Pv-II Terror NO32419/2011 (NJCh Høgdebrotets Pluto – Bittermarkas CS Vaschera) til Ove Person klarte dette kunststykket allerede forrige helg hvor han fikk 3.UK på Dovre. Flere avkom etter Høgdebrotets Pluto gjorde seg fordelaktig bemerket helga etter.  Per Arne Westgaard hadde reist til Hed/Opp-prøven i Femunden med sin hund Vierkrullen’s Vito 26055/08 (NJCh Høgdebrotets Pluto – NUCh Huldreveien’s HT Vidda) som han har sammen med Mads Austeng. Vito viste seg tilliten verdig og slo til med 2.VK kval på fredag 20.4.

Mange unghunder fra distriktet har gjort det godt i vinter. De har vært i godt slag, og dressuren har vært god. Maja NO34920/2011 (NJCh Høgdebrotets Pluto – Orrtuva’s Roni) til Håvar Skinstad fant sin fugl også i Femunden. Dommeren ga henne 2.UK for prestasjonen. Pålamalmens Isabell SE 62561/2010 (INT NORD FI UCh Bjønroas Punto – Genni Della Vertematese) til Bente Bergersen har også vært ute tidligere. Isabell fikk nå sin 1.UK nr 3 søndag 22.4 Ohlsmyrens P Spirit In The Sky SE36890/2010 (Badstuåsen’s Bidevind – SJCh Borgeflons Jaga CS) med eier og fører Inger Johanne Delphin hadde 2 prøvestarter denne helga. På fredag 20.4 fikk Sky 3.UK. Inger Johanne Delphin har holdt på med unghund tidligere, så lørdag fikk Sky en hviledag. Dette ga god uttelling. Søndag fant  Sky  enda flere ryper og ble belønnet med 2.UK Kullsøsteren hennes, Ohlsmyrens P Dressed To Kill SE36891/2010 med e/f Ronny Andersson, startet på Nedra Norra FK sitt vårprov i Lofsdalen. Dressed To Kill viste seg som en fremragende fuglehund og slo til med 1.UK. Gratulerer alle sammen og lykke til videre!

Personlig synes jeg alltid det er litt vemodig å si takk for samværet etter slike helger. Neste gang vi sees er jo først i slutten av august. Hvordan skal man få hele den lange og kjedelige sommeren til å gå? Det er det ikke så lett å gi et godt svar på. En mulighet kan jo være duekveld hos Trond Olsen 2.juni. Sees vi der?  Du kan jo risikere å ha det artig.

Komm

Total
0
Shares

Siste kommentarer