Med pointer i Danmark

danmark_radyr

danmark_radyrNår våren kommer er det mange som reiser ned til Danmark for å trene, stille på prøver og treffe nye venner eller holde kontakten med de vennene man har. Også i år er det endel som hadde tatt turen ned i varmen. Noen av oss hadde vært der før men det var også noen som hadde tatt turen for å oppleve et litt anderledes prøvemiljø.

Man føler seg godt mottatt som Nordmann i Danmark, de legger alt til side og forsøker å hjelpe oss med treningsmuligheter og gjør det de kan for at vi skal trives. I år var vi og så på Dansk Derby, mange gode hunder, litt vanskelige forhold men det var de beste som til slutt stod øverst på pallen. Vi dro så videre og fikk med oss Dansk Pointer Klub`s hoveprøve som i år var lagt til Holbek på Skjelland. Svært god deltagelse i UK/AK og Vinnerklassen og ikke minst UKK ( en konkuranseklasse for alle hunder som har oppnådd 1 UK siste år) Her var det representert mye norsk pointer gjennom far eller mor til avkommene eller noen helt norske hunder. 7 av 10 i finalen hadde norske aner.

Trening.

Noen reiser ned en liten uke før konkuransene startet og vi hadde fått god hjelp og tilgang til fantastiske treningsmuligheter med mye fugl, harer og rådyr slik at det meste blir satt på prøve. Når hundene blir utsatt for så mye provokasjoner og lukter er de mentalt veldig slitne etter noen dager og har behov for litt hvile.

danmark_einar_jacksonEinar tok med seg Bjørklunds CR Jackson til Hjallerup for å stille han i AK og lykkes til fulle og ble belønnet med 1 AK.

 

 

 

 

Dansk Derby

danmark_derby_pGikk i år på Skjelland og med middels antall deltagere, kanskje pga midt uke, Derby gikk på Tirsdag og Onsdag og det var god kvalitet på deltagere. For Pointeren var det mange som hadde “stang ut” men når finale dagen kom var de representert av Jens Have med Frierfjordens Randi (Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt) og Villy Loven med den franske importen Fleur Des Rousses De La Combe. Begge stod på til siste slutt og Frierfjordens Randi ble 5 Vinner.

Dansk Pointer Klubs Hovedprøve.

Fredag startet med kvalitets klasser og mange spendte deltagere fra Danmark, Norge, Sverige og Nederland dro etter opprop ut på markene som hadde veldig mye harer og rådyr, de aller fleste lot seg ikke forstyrre av dette mens det var en og annen tur etter harene men ikke på langt nær så mye som jeg ville trodd. Når dagen var omme hadde Tommy Nilsen med Frierfjordens Rossi fått 2 UK, det gjorde også Terje Nordheim med Terra av Rabbelugn og Myrteigens Billie H fikk 1 UK. Dette innebar at hun ble plukket ut til å gå matching og konkurere med de andre som fikk 1 UK denne dagen. Dette gjorde hun med bravur og i finaleslippet møtte hun sin overmann men ble belønnet med en flott pokal som prøvens beste tispe. Hun kvalifiserte seg dermed til UKK neste dag.

Lørdag var det kvalitets klasser der Tommy Nilsen igjen stilte Frierfjordens Rossi og fikk 1 UK,Valter Muland fikk 2 AK på sin pointer og Jon Jensen hadde stang ut med sin Frierfjordens Radar JR.

Einar Holmvik med Bjørklund Jackson og Terje Nordheim med Myrteigens Billie H gikk UKK kvalik og begge gjorde sine saker så bra at de skulle ut i matching blandt de 10 beste. Billie H og Jackson fortsatt fint og greier seg godt i dette selskapet selv om de kommer fra høyfjellet og tung snø men blandt de 3 som tilslutt stod på toppen var de ikke. Jackson skapte spenning enstund da han fester stand men fuglene ville ikke trykke for han denne dagen.

danmark_tommy_niels_holgerLørdagkveld med festmiddag og premie utdeling ble en hyggelig og sosial for alle, fantastisk flott at alle æresmedlemmer og dagens unge førere kan kose seg sammen på slike tilstelninger. Både Norske og Svensk fører forskynte seg av de flotte premie bordene men det var nok de Danske hundene og unge talentene som tok med seg mest sølv.

Søndag var det Vinnerklasse og Einar stilte både Bjørklund K-Cito og Bjørklund Jackson, Terje stilte Myrteigens Uniqa Doll og Ragni Gimseng stilte Mjølners Edda. Alle fikk rikelig med muligheter med lykkes ikke og dermed ingen norske hunder i finalen.

For komplette resultater så finner dere det på  http://www.pointerklub./Markproeveresultater%20DPK%202012.htm

Når dagen er omme reiser vi alle tilbake til hjemlandet og etter 1300 km er vi tilbake i snøen og vi er nok tilbake neste år. Takk til alle norske som gjorde oppholdet trivelig, takk til alle deltagere for et svært hyggelig miljø og stor takk til Dansk pointer Klubbs bestyrelse som er oss så behjelpelig med å legge ting til rette.

danmark_derby_vinnere

danmark_edda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

danmark_tronderedanmark_radyr_2

danmark_terra
danmark_ukkdanmark_valter_einar
danmark_vkdanmark_npolsen
danmark_harer


Total
0
Shares

Siste kommentarer