Pointer på topp

Mens vi venter på årets kåringer som offentliggjøres i neste Fuglehunden har jeg lyst til å referere en interessant artikkel jeg ble gjort oppmerksom på. På www.njff.no avdeling Snåsa (Nord-Trøndelag) fant jeg følgende under overskriften Hvilken rase er best på fjellet; engelsksetteren eller pointeren………. eller kanskje irsk setteren?

Det har alltid vært en vennskapelig kniving mellom raseentusiastene om hvilken rase som er den beste fuglehunden. Enige blir vi aldri, men vedlagte fil viser statistikken fra høstens høyfjellsprøver: Sett i forhold til antall registrerte hunder i hver rase topper pointeren premiestatistikken både i UK og AK i totalt antall premier, og blir knapt slått av irsk setteren i VK. I antall 1. premier er pointeren best i alle klasser!

Og P Juvel-En Av Vor-Point vant NM-høyfjell i høst.

Så for alle som liker å lese litt hyggelig statistikk anbefales den siden.

Total
0
Shares