Lillehammerutstillingen

Det har kommet en oppfordring fra styret om at DR  ikke bare skal ta med distriktets hunder, men også skal omtale andre pointere på høystatusløp i distriktet. Jakthundutstillingen i Lillehammer er en  rimelig stor lokal innendørsutstilling , så jeg falt for fristelsen til å komme med noen pointerresultater.

Den enkelte DR kan så ta opp ballen og omtale hundene på riktig måte i sitt distrikt. Flis- og sandblandet underlag på gulvet  i ridehallen på Birkebeineren skistadion ga ypperlig feste for hundene slik at dommer Trygve Heyerdahl fikk godt grunnlag for sin bedømmelse. Det var  bare en pointer fra distriktet som ble vist frem, men rekorddeltakelse med over 190 hunder ble det likevel. Jon Arvid Grande hadde tatt turen fra Ålen med både pointer og engelsk setter. Det var en lønnsom tur for Fjellrypas Lf Røa NO47807/09 (Vas-Ravens Felix – Fjellrypas Lilo) fikk excellent i brukshundklassen, 1.BKK, CK, CERT, BIR og 2.BIG.Med dette CERTET kunne hun smykke seg med tittelen NUCh. En større omtale enn dette vil nok komme fra distrikt Trøndelag hvor hun hører hjemme. Etter å ha startet i juniorklasse,  kunne Kalbergskogens Odin NO56424/10 (N INT UCh Balder – Pålamalmens Z-Teabag)  vise frem en CV med excellent og 1.JKK for eierne Bård og Marianne Singsaas. Red Ribbon’s Ricky NO49208/09 (Bittermarkas Ic Stegg – Ackers Olympia) til Marthe Iren Østvang, Nybergsund ble karakterisert som very good i Åpen klasse denne dagen. Ekvipasjen hører hjemme i Nybergsund og distrikt Hedmark/Oppland. Samme premiegrad i Juniorklasse fikk også Huldreveien’s Enna Roxy NO54516/11 (Lytingfjellet’s D-Trym – Stilladalen’s Cruella Devil) til Tom-Erik Øderud. Inger Johanne Bergseng bor i Oslo/Akershus, men er født i Lillehammer. Hun er meget sporty dame, lokalkjent på Sjusjøen, og mye ute med sin hund Eraaks Dina 27799/07 (Urlo del Vento – Eraaks N-Lola). I brukshundklasse oppnådde Dina premiegraden very good.

Total
0
Shares