Tromsøprøven

wenchecox1

wenchecox1Tromsøprøven er over, og pointerpremieringer er det blitt. Lørdagen var det et fantastisk høstvær over Tromsø og øyene rundt, og hundfolket kunne nyte både været og den storslåtte naturen vi var så heldige å gå i. Jutevatnets Cox (NO30177/09) (Rail Av Vor-Point – Setpoint’s Prima) hadde sin andre start i VK denne dagen, og ble den ene av to premierte hunder med 2. VK. Han festet stand på rypekull langt ute, og før e/f Wenche Aarberg Wara kom til lettet kullet, og han fikk dermed ikke vist reis. Flott prestasjon av unge Cox som dermed fikk sin første VK-premie.

 

 
 
 
pellarkogens konSøndagen opprant med regnvær som skulle forverre seg til striregn, sludd og sterk vind utover dagen. Ikke de beste forhold, men noen mestret både forholdene og rypene, og ble premiert denne dagen også. Pellarskogen’s Kon (NO44787/09) (Pointnic’s E I Point – NMFHv08 Pellarskogen’s Rossi) e/f Ole Ingebrigtsen klarte helt på slutten av dagen; dvs rett før mørket slo til kl halv sju på kvelden, å finne sine ryper. Da hadde partiet gått både høyt og lavt, i tett skog og langs åpne myrer og omtrent ikke sett fugl på hele dagen, mens Kon’s fugler satt og venta på ham rett ved bilene på retur! Han fikk vist reis, og med et prima søk gjennom dagen ble han premiert med 1. AK. Kon er akkurat blitt 2 år.

Jimsrypa’s Lio Messi (NO35376/10) (Pointnic’s E I Point –  N UCH Jimsrypa’s Mia) e/f John Solstad fikk en flott 2. UK. Han er premiert flere ganger denne høsten, og viser igjen at han er en god viltfinner som er flink til å ta vare på sine sjanser. Lio Messi er halvbror til Kon, med samme far.

Sollidalens A Kaia (NO45538/09) (N UCH N JCH Ørntuas C Aiko – N UCH NV-10 Ronja) e/f Øystein Pedersen mestret også rypene sine, og fikk dermed 3. AK. Kaia er også nettopp gått over i de voksnes rekker og blitt Ak-hund.

 

Gratulerer til de premierte!

 

Total
0
Shares