En lang prøvekarriere ble avsluttet med stil

red_taps_luis_figo
NJCH Red Taps Luis Figo

red_taps_luis_figoEn lang prøvekarriere er over for 11,5 år gamle NJCH Red Taps Luis Figo (Surjämtens Fighter-Red Taps Omi Sofie).  Hans siste prøvestart var på Trondheim JFF’s jaktprøve i Haltdalen 24.9, hvor Figo rett og slett slo ut alle sine konkurrenter og vant VK-klassen denne dagen.  Og ikke nok med det – dette var Figos tredje napp i prøvens vandrepremie som han da fikk med seg til odel og eie.  Dette ble nok et rørende øyeblikk for eierne Birgit Winsnes og Bjørn Smistad da denne ble overrakt på prøvens jegermiddag.

Luis Figos merittliste i jaktprøvesammenheng er intet mindre enn imponerende.  Han viste tidlig at han kunne bli en “stor” hund ved å oppnå hele 7 x 1UK.  Fartstida i AK-klassen ble forholdsvis kort da han 2 1/2 gammel tok steget opp i VK – en klasse hvor han ble  værende i hele 9 år.  Det ble etterhvert mange VK-premier med 11 x 1VK som de beste og 6 av disse med CK og 1 med cacit. Resultatene taler for seg selv. At Luis Figo i tillegg har 1AK skog, viser at han er en komplett fuglehund.  Det må også nevnes i denne sammenhengen at Figo var deltaker på det seirende norske laget i nordisk pointermatch i 2007.

Luis Figo er både elitehund i NPK og norsk jaktchampion og har mange gode avkom etter seg.

Avslutningsvis vil jeg få sitere Bjørn:  “For livets glade gutter går solen aldri ned”.

Total
0
Shares

Siste kommentarer