Siste Nytt Vestlandet Nord

Aslak og Juvel-En A av Vor-Point

Aslak og Juvel-En A av Vor-PointFørste del av høstprøvene er gjennomført med noen få, men meget gode resultater. Uten forkleinelse for andre, er det to hunder som har utmerket seg i stor grad. Som kjent for alle, gikk Aslak Digernes og hans egenavlede Juvel-En A av Vor-Point (Setpoints A-Cop – Farah Diba av Vor-Point) helt til topps under NM på Hjerkinn. 1 VK m/CACIT finale ble resultatet. I tillegg var hun (lyder kallenavnet Ena), beste hund under Lag-NM som ble avviklet på torsdagen, før den individuelle konkurransen.

Hun ble med dette resultatet Norsk Jaktchampion. I 2008 ble hun Årets Pointer, og det må også nevnes at hun ble Elitehund NPK etter bare en start i AK.

For oss som har fulgt Aslak og hans hunder i snart tretti år, var det en meget nervepirrende søndag. Gleden var desto større da resultatet forelå. Aslak har i alle disse årene vært en motivasjonsfaktor for oss andre i distriktet, så det at han lykkes, gledet alle.
Når man i tillegg vet at Aslak den 19. mai falt stygt utenfor hundegården sin, med tre nesten helt avrevne sener i kneet som resultat, blir ikke prestasjonen mindre.

I tillegg er dette et resultat vi ikke har sett av noen pointere fra vårt distrikt siden Fredrik Drabløs sine storhetsdager på 1960-tallet med seier i Norsk Derby 1966 med pointeren Zitas Hilda, og Kongepokalvinner 1967 med pointeren Yotas Arrow. Det må nevnes at Per Kulseth fra Molde ble Kongepokalvinner i 1974 med engelsksetteren Myrteigens Paei. Med det hundemateriellet som finnes i distriktet når det gjelder flere raser, er det kanskje ikke siste gang?

Ena er en hund som har vist høy og jevn kvalitet i hele sin prøvekarriere. I tillegg er hun en rolig og avbalansert hund som ikke stresser på prøver. Denne siste egenskapen er kanskje en av hovedgrunnene til at hun kan gjennomføre fire dager i strekk på prøve med slike resultater. Hun har rukket å bli åtte år, og har to hvalpekull etter seg med Rushlight Asco og Pointnics E I Point. Sistnevnte hvalper er nå fem måneder gamle.

Den andre hunden som har utmerket seg er Fjellrypas Lf Pepsi (Vas-Ravens Felix – Fjellrypas Lilo) e/f Øyvind Sagmo. Øyvind Sagmo holder til i Svelgen, Sogn og Fjordane. Pepsi er hans første pointer, andre fuglehund totalt – den første ble gitt bort i ung alder, noe som gjør resultatene enda mer imponerende.

Hittil i 2011 har Pepsi oppnådd følgende resultater:
2UK Gaularfjell 6.3.11, 1UK Filefjell 18.3.11, 5. plass finale Filefjell 19.3.11, 3AK Kiær 21.8.11, og som kronen på verket 1AK Kongsvold 3.9.11. På utstilling oppnådde Pepsi Very Good på utstillingen under Midt-Norsk Pointertreff i år.

Pimens Arrow (Jutevatnets Radar – Drevjans Belle) e/f Ole Frøland, fikk sin første plassering i VK med 6VK Kiær 20.8.11. Sin 1AK fikk Arrow på Dovre 9.4.11, og ble dermed Elitehund i NPK.

Kokanees Ross Corleone (Afferns Solo – Kokanees Kax) e/f Harald Børge Hansen har oppnådd 2UK Kongsvold 2.9.11. I tillegg har han en 2UK Dovre 9.4.11.

Dersom noen skulle være glemt, ber jeg om at disse sender meg resultatene på harald.rogne@hotmail.com. Dette gjelder også premieringer senere i høst.

Mvh

Harald Rogne
DR Vestlandet Nord

Total
0
Shares

Siste kommentarer