Hvite vinger med hakk

DSCN1213
DSCN1213I første halvdel av august foregår det rypetaksering rundt om i det ganske land. I mitt område har dette utviklet seg til en liten “juleaften”. Vi samles i en utlånt fjellstyrehytte og har det trivelig. Alle er spente på om sommerens dressurarbeid har vært tilstrekkelig, og om egen og hundenes kondisjon er god nok. Klekkeforhold og kullstørrelser rundt om i området blir også omhyggelig diskutert. I tillegg prates det hund, hund og hund. 

I år var det ekstra hyggelig fordi vi fant mange og store kull. Kyllingene måtte ha blitt klekket tidlig fordi det var vanskelig å se forskjell på foreldrefugler og ungfugler. De siste hadde mistet den siste brune fjæren i vingen, så de hadde  hvite vinger med hakk. Dette skal bli gøy utover høsten!!
Noen som har hatt det gøy allerede, er familien Steenland. De var på utstilling hos Østerdal FK i Folldal og fikk svært gode premier på egenoppdrette hunder. Hallingnatten’s Go NO49244/10(Ylajalis Sult- Hallingnatten’s Huldra Heks) fikk  excellent UK, 1.UKK, CK, 1.BHK og BIR , ført av unge Tyra Steenland. Søster av Go, Hallingnattens Røverdatter NO49245/10 fikk excellent  UK, 1.UKK, CK, 1.BTK,BIM. Hallingnatten’s Tørst 09863/07 (Ylajalis Sult – Ylajalis Marna) fikk excellent AK og 1.AKK. Som om ikke dette var nok ble valpen Vakkerdalen’s Majesty  NO33944/11 (Ylajalis Sult – Int NS UCh NJCh Vakkerdalen’s Platina Scott) nr 3 av 12 valper. Far til alle disse hundene, Ylajalis Sult døde i terrenget under en instruksjonssamling. Det er nok godt å vite at han har satt svært gode spor etter seg. Jeg antar at resultatet at alle typer avkomsgransking befinner seg i den aller øverste delen av skalaen i det Steenlandske hjem etter dette
Andre har også vært i ilden med sin hund. Svartjønnholet’s A Rikke10919/08 ( NSUCh Altegeino’s Andantino 2 – Charming Jossa) ble stilt ut av eier Bente Indergård og fikk excellent BK, 1.BKK,CK CERT, 1.BTK og BIR på Ottautstillingen.Torfinn Stenersen stilte også ut egenoppdrette Vakkerdalen’s Mi NO36920/09 (NJCh Fjellrypas Franko – Int NSUCh NJCh Vakkerdalens Platina Scott). Mi oppnådde excellent BK, 2.BKK, CK, Res-Cert, 2.BTK. Jubelbrølet som kom, ville nok nådd oss på taksering i Gausdal Vestfjell med en litt mer gunstig vindretning. Gratulerer så mye alle sammen. Imponerende resultater. Lykke til videre i høst!!
Total
0
Shares

Siste kommentarer