Jaktprøvestart i nord til helga

Sommerlige temperaturer her nord vitner ikke så mye om at høsten er i anmarsj, men kalenderen viser at vi nærmer oss jaktprøvestart. I NNN arrangeres det jaktprøver tre steder kommende helg, fra Sør-Varanger helt nord i Finnmark til Harstad helt sør i Troms. Det utgjør en avstand på ca 1000 km. Det største arrangementet blir NNM i Tromsø. NNM går fra år til år på rundgang mellom Nordland, Troms og Finnmark, og i år er det Troms sin tur. Fuglehundgruppa i Tromsø Hundeklubb står som arrangør for det nordnorske mesterskapet, og sekretariatet er lagt til grendehuset i Skogsfjord på Ringvassøya. Det meldes om god fuglebestand i alle prøveterrengene. Prøven er tredagers, med finale i VK mandag 22. august. Kvalitetsparti alle tre dagene. Fredagskvelden blir det grilling ved Skogsfjordvannet, og lørdag spilles det opp til dans på grendehuset, så ta med danseskoene! Noen av terrengene ligger på andre siden av Skogsfjordvannet, og deltakerne oppfordres til å ta med redningsvester da det blir båttransport over vannet.

Harstad & Vesterålen Fuglehundklubb arrangerer 20.-21. august Melåprøven. Hovedkvarter for prøven er Turistforeningens hytte på Storjorda. Prøven er kjent for å ha høy premieringsprosent, og det forventes godt med fugl i år også. Det blir 1-dags VK som er lagt til søndag. UK/AK begge dager.

I Sør-Varanger arrangeres det skogsfuglprøve kommende helg. Det er som står som arrangør, og prøven er lagt til Vaggetem i øvre Pasvik.

Vi ønsker arrangører og deltakere lykke til i helga!

Total
0
Shares