Referat fra treningssamling på Sollerøya

Interessen var større enn på mange år for Sollerøya-samlinga i år, og rykSollerya_Itene gikk om masse fugl ute på øya. 15 påmeldte ekvipasjer møtte opp med store forventninger onsdag kveld på Rønningen selv om gradestokken krøp nedover mot null i teltet da det nærmet seg midnatt på onsdagen. Før grillingen ble det litt info og tips v/ Knut Østmo fra Hundeskolen og presentasjon av deltakerne.

Torsdagen opprant med halvskya litt fuktig vær med litt vind, fint treningsvær midt i august. Før lunsj hadde vi tilsammen nærmere 90 ryper på vingene og noen skogsfugl. Kvaliteteten på unghundene var meget god. Noen hadde sin første stand på rype, andre fikk støkk, men nyttigeSollerya_II erfaringer.

Torsdag kveld fikk vi servert velsmakende stroganoff-gryte av Grete, og praten og erfaringsutvekslingen gikk løst utover kvelden. Fredag skulle vi møte 0830 ute på Nålodden. En blikkstille strålende morgen var en flott opplevelse ved Femund. Før sola tørket lyngen helt fikk flere hunder også denne dagen flotte standsituasjoner selv om det etterhvert ble en del støkk mot midten av dagen.

Alt i alt en vellykket samling der vi fikk se mange lovende pointere som både gikk godt og mestret vanskelig fugl.Sollerya_III

Takk til Steinar Sørlie som stilte som instruktør sammen med Ola Thingelstad og Gjermund Aas. En meget erfaren deltaker, Håvard Skogen, delte også villig sine erfaringer med deltakerne og gav nyttige tips.

Total
0
Shares

Siste kommentarer