Vellykket trening på Krokstad

Riff 10 mnd eier Bård tok turen helt fra Harstad. Slå den!
Riff 10 mnd eier Bård tok turen helt fra Harstad. Slå den! Helgen 5.-7. august arrangerte NPK avd. Østfold og Agder/Telemark treningstur til Krokstad Herregård i Säffle.
15 personer og 25 hunder ankom ”Herregårdsstugan” fredag ettermiddag/kveld. ”Hytta”, som var nyrenovert, var en svært positiv overraskelse. Selv i norsk  målestokk blir ordet ”stugan/hytte” om dette stedet veldig misvisende. Dette var nemlig en særdeles praktfull villa! Anbefales for andre grupper.
Geir Kjellmann åpnet ”showet” med en interessant innledning om fuglehunddressur. Dette medførte at diskusjonen gikk friskt, men sømmelig, utover kvelden.

Lørdag morgen var det fremmøte på parkeringen og vi delte gruppen inn i to partier. Et parti for unge hunder, og et parti for de litt mer erfarne hundene. Tommy Nilsen ledet parti 1, mens Ole Ivar Frømyr tok seg av parti 2.
Det var sommer og sol på Krokstad denne dagen, og temperaturen høy. Heldigvis var det god trekk, og noen dempende skyer kom heldigvis nå og da.
Ute i treningsfeltene fikk alle ekvipasjene mange muligheter på rapphøns. Noe høyt gress medførte at det til tider var vanskelig å lokalisere hundene, men med bruk av jaktbjelle fikk vi dette greit på plass.
De fleste fikk i løpet av dagen god fremgang på sine hunder, og flere opplevde også den store gleden det er å få hunden i sin første stand. Derimot var ikke alle hundene like rolige i oppflukten, de ville liksom etter. For mange av deltagerne er nok derfor fokuset på dressur et sentralt nøkkelord.
Lørdag kveld var det sosialt samvær med fyr på grillen, god mat og drikke. Praten gikk livlig om hund og tips om fuglehund hold. Dette var nyttig for alle.
Søndag formiddag avsluttet vi helgen med nok en tur på ”jaktmarkene”. Dette ble en fuktig opplevelse, regnet kom ned i 10 liters bøtter. Dog ble det flere flotte fuglearbeider også denne dagen.
Jeg vil takke Tommy og Ole Ivar for flott innsats, og ikke minst mange gode råd og tips til oss alle.
Vi sees.
Mvh
Per Dahle
Total
0
Shares

Siste kommentarer