Pointersamling i Heia dressurområde 15.-17. juli

petter_heia
Petter, Hedda og Ozzi

petter_heiaVed årets pointersamling i Heia deltok hele 40 personer og like mange pointere pluss noen få fra andre raser.   Det kom deltakere fra Drammen i sør til Sandnessjøen i nord. I år som i fjor var det varmerekord for landet i Steinkjer denne helga, som slett ikke la noen demper på arrangementet, tvert imot!

Fredagskvelden var alle samlet ved campingleiren, hvor vi fikk en orientering om helgas opplegg ved Terje Bjugan.  Lørdag ble vi inndelt i 4 partier som skulle dra til fjells.  Midtveis på dagen ble vi samlet til felles bålkos, og alle deltakerne fikk med seg en “grillpakke” hver til lunsjen i fjellet.  De fleste partiene hadde sett ryper i løpet av dagen.

apportkonkurranse_heiaLørdagskvelden fortsatte med felles grilling, apportkonkurranse og utdeling av elitehund-diplomer.  Apportkonkurransen ble delt i 2 klasser – UK og AK, hvor Ole Arnstein Strømli og Svein Sellie fikk det ærefulle oppdrag å være dommere.  Alle stilte sporty opp og deltok – 6 hunder i UK og 17 i AK.  UK-klassen ble vunnet av Metrinelunds Gabi, eier Einar Hustad, mens Brennmoens Trym/Irene Krogstad vant AK-klassen tett fulgt av Ohlsmyrens P Rocket Man/Eva Solli og Myrteigens Sol/Steinar Dahlø.  Beste apportsøker ble GS til Tor Brandt.  Vinnerne fra begge klassene fikk i premie en flott vest hver gitt av Chevalier.

kejser_elitehundEtter apportkonkurransen ble det utdelt elitehund-diplom til Metrinelunds Kejser til Terje Bjugan.  Hirvasvuopion Cepa/Einar Holmvik og Borgeflons Cj Pia/Trygve Kolstad er også blitt elitehunder, men de var ikke tilstede og vil få sine diplomer ved en senere anledning.

Søndag var det duket for uoffisiell utstilling, mens noen dro i fjellet.  Irene Krogstad dømte på utstillinga, og hun ga en klar og grundig bedømmelse av hundene. I år som i fjor var det Metrinelunds Skipper som ble peneste hund.  Premier på utstillinga var flotte dagtursekker gitt av Lundhags.

 

steinar_old_spiceNytt av året for samlinga var et levende orkester med 4 musikere som kaller seg for Steinar OldSpice Band.  De spilte gode, gamle rockeslagere fra 70-tallet ut i de små timer.  Alle koste seg med musikken og sang med, og det ble fullt på “dansegolvet” utover kvelden.

Årets pointersamling i Heia var meget vellykket på alle måter.  Flere deltar  år etter år, og nye deltakere uttrykker at de er veldig fornøyd med opplegget og at de ønsker å komme tilbake.  Terje Bjugan og medhjelpere  gjør en kjempeinnsats for at pointer-medlemmene i distriktet og tilhørende distrikter skal trives i  Heia denne helga i juli hvert år. Smile Vi ser allerede fram til ny samling neste sommer!

Total
0
Shares

Siste kommentarer