Midt-Norsk Pointertreff 2011

BIR__og__BIMEn imponerende påmeldingsdugnad i helga før det 23. Midt-Norske Pointertreffet, ga et entydig svar på at dette treffet var noe folk ville ha. Det gledet oss som arrangører og ga inspirasjon til videre innsats. Mange takk til dere alle!! Været under treffet hadde selvsagt vakt litt bekymring på forhånd. Rekordnedbør, flom, ras og stengte veger uka før, hadde unektelig skapt litt spenning. Men pointerfolk er tøffe.

De er vanntette og tåler litt vær. Hundene deres er tilsvarende. Nå ble ikke dette noe problem. Trond Olsen skulle dømme utstillingen, og sannelig klarte han ikke å lage et lite høytrykk med godvær også på Hageseter.I år var det internasjonalt preg på utstillingen med besøk både fra Finland og Danmark. Totalt stilte det 21 hunder BIM_og_BIR_valpog 10 valper til bedømmelse. Konkurransen var hard og jevn. Helt til topps gikk 2 championer som  begge forsvarte sitt championat med glans. BIR og vinner av Dovrepointeren ble NUCh Mjølners Edda DK01934/2006 (Fugledes Dirch – DKJCh Flemløse’s Amanda) e/f Terje Nordheim. Edda var tett fulgt av av Int NORD FI UCh NV-06-09,FIV-10, NORDV-10 Bjønroas Punto 12636/04 (NSUCh Altegeions Andantino 2 – Bjønroas Mia) eid av Nils og Bente Bergesen. Punto ble vist frem av Bente Bergersen og ble  1.BHK og BIM. Marianne Steenland hadde oppdrettet og betegnede navnsatt sin egen Hallingnatten’s Go NO49244/10 (Ylajalis Sult – Hallingnatten’s Huldra Heks). Go ble vakreste unghund/junior og vant Trønderpoints unghundpremie med premierekka  Excellent i JK, 1.JKSkattejegereK,CK og 2.BHK. Trond tildelte Svarttjønnholets A Rikke 10919/08 (NSUCh Altegeinos Andantino 2 – Charming Jossa) e/f Bente Indergård, Excellent BK, 1.BKK CK og CERT og 2.BTK. Reservecertet gikk til den finske hunden Pasta av Rabbelugn FIN43363/07 (Anter – FINBCh Maisa av Rabbelugn) o/e/f Henrik Standerskjöld-Nordenstam.Utstillingen var sponset med et fremragende hundefor fra Mera Dog. Dette tyske kvalitetsforet sørger nok for at hundene får skikkelig skyv i frasparkene utover høsten. Lufgevrskyttere
Rekruttering er viktig både for folk og hunder. Etter det en kunne se på Hageseter, er det ingen grunn til bekymring. Alle de 10 valpene som deltok på valpeshow, ble vurdert til særdeles lovende av Trond Olsen. BIR valp ble Ln’s Pointmann Mustang DK 05612/2011, e/f Pål Frigård. En stødig, sjarmerende valp som viste seg flott med et fantastisk jordvinnende trav. Det var hans andre gang med bånd, men det tok han med knusende ro. Hakk i hel kom Pålamalmens Isabell SE62561/2010 (Bjønroas Punto – Genni della Vertematese), e/f Nils og Bente Bergersen.Dette var også en særdeles trivelig valp med flotte bevegelser. Barn og hund ble dømt av Pål Frigård. No worries, det er svært gode hundefolk på gang. I yngste klasse viste Johan Stenersen med ES Palema hvordan man stiller ut en hund på en fremragende måte. Det samme høye nivået var det i klassen for de over 10 år. Den som til slutt trakk det lengste strået, var Mira Indergård med pointer Maja.  
Nå er det jo slik at ingen pointereier drar noe sted uten hagle. Det har man lært gjennom barndommens innføring i skikk og bruk. Gøy ble det da også under leirdueskytingen på banen til Folldal JFF. Hele 17 personer viste at de koVinnere_av_apportkonkurransem fra møblerte hjem. Hagla var med.  Beste junior ble Sindre Kolstad, en særdeles lovende fuglehundentusiast vi nok får høre mere til. Eva Bente Lindseth vant bronse i dameklassen. Hun fikk sterk konkurranse av Bente Indergård som etter gjentatte fintellinger ble tildelt sølv. Isa M.Sørli ble klassevinner. Vi har sett henne med røde støvskyer i lufta tidligere. I herreklassen avslørte fintellinger bevitnet av kontrollkomiteen, at Ivan Bunes dro av sted med bronsemedaljen, mens Håvard Rudi vant sølv. Best i klassen ble Leif Jan Sørli. Ekteparet Isa og Leif Jan må være vant til å bære tungt når de er på jakt. Enda godt de har en flott stressless å slappe av i hjemme mellom slagene. En tilsvarende stol fra Hjellegjerde i off-white skinn, “Fjords Giske”, ble i år trukket ut på vinnerloddet til Agnes Skilleås Pedersen. Fru Fortuna holdt nok sin hånd over denne 5-åringen som har rukket å delta på 6 Hagesetertreff i sitt liv. Her må det nok “Stein, saks,papir” og andre fordelingsnøkler til for å fordele sittetid for familien Skilleås Pedersen.En alternativ aktivitet kunne jo være om søskenbarnet Runa Arntsen kom på besøk med scoopspillet hun og mormor Siv vant etter naturstikonkurranTrnderpointvinner_2011sen.
Bålpanne varmet hver kveld, skapte stemning og fikk folk ut av hytter og vogner.”Ekte gleder vokser når de deles med fler”, heter det i en sang. Sanger ble det en god del av utover kvelden. Trond fikk akklimatisert gitaren, og mangt et sangtalent så dagens lys. Stemningen var meget god og holdt seg utover natta. Søndag var det skattejakt for barn, med innføring i botanikk for de voksne ledsagere. de fleste kan vel nå hvordan en vier ser ut. Raskeste skattejeger og vinner av kennel Maifjellets vandrepremie, var Hallstein Mohr Hansen. Dette var hans andre napp i denne vakre skiferplata. Barn som vokser opp med fuglehunder har ikke bare spenst og hurtighet inne. De har en utmerket finmotorikk også. Her var det ikke noen som hadde problemFjords_Giskeer med avtrekk på luftgeværet. I skytekonkurransen fikk selvanviseren kjørt seg, og vi kunne kåre Karianne Beckstrøm som Årets Skytterdronning. Bastian Ola Rogne kan smykke seg med tittelen Skytterprins resten av 2011, mens Hallstein Mohr Hansen nok må ropes inn til middag med tittelen Årets Skytterkonge. Alle må jo være i aktivitet for at dagen skal være vellykket. De som ikke hadde deltatt i de 2 foregående konkurranser fikk derfor bli med i apportkonkurransen. For noen viste det seg å være tidlig i sesongen. Noen jeg kjenner godt, har derfor brukt mandagen til apporttrening. Andre var bedre forberedt. IS De Valera – Isak blant venner, Trond Olsen er hans beste venn og eier, gjorde sine saker svært godt både under utkast av rype etterfulgt av skudd samt utskyting av en dummy. Isak ble nr 3 av 19 deltakende hunder. Linda Marielle Andreassen  og Brennmoens Jawa vant apportkonkurransen under årets pointertreff på Bjåen og ble på Hageseter nr 2. Jawa utførte sine apporter feilfritt, men måtte se seg slått av vår finske gjest, Catharina Standertsskjöld-Nordenstam med Pasta av Rabbelugn. Dette var en fremragende ekvipasje. Pasta var en studie i ro og konsentrasjon før apportordren “slo på bryteren”. Da hentet hun raskt og effektivt apportobjektet til sin fører og dressør. Catharina Standertskjöld-Nordenstam med Pasta av Rabbelugn vant kennel Blålyngens vandrepremie i denne konkurransen. Vi vil få takke deltakerne for en trivelig helg og velkommen tilbake neste år. Mera Dog har sponset oss med hundefor av svært høy kvalitet, anbefales til alle! Hjellegjerde ga oss skinnstresslessen “Fjords Giske”, en pryd for ethvert møblert hjem. Hageseter turisthytte gjør det svært enkelt å arrangere, tusen takk for oss.       
Total
0
Shares

Siste kommentarer