Pointertreff på Bjåen

fjellbilde

Det blei et noe improvisert pointertreff på Bjåen med Agder-Telemark og Oslogruppa somfjellbilde arrangør. Dette etter at den opprinnelige arrangør Vestlandet sør avlyste arrangementet etter få påmeldte til utstillinga. Men et hyggelig treff ble det, med deltakere fra Oslo, Agder, Hordaland og Østfold!

 

Fredagen var det grilling i Årestova til Bjåen turisthytte med gode historier, hundeprat og sosialt samvær til langt på natt. Rugda plystra lykkelig over hodet på oss når vi gikk opp til hovedhuset på Bjåen så det var rimelig tidlig på dagen når dette skjedde!

Lørdagen startet med apportkonkurranse der konkurransen gikk ut på å hente ei rype så fort som mulig uten å tygge eller slutte å søke apport. Mange glimrende apporter bleitorfinn_og_Frode gjennomført, og til slutt stod Brennmoens Jawa til Linda Andreassen igjen som vinner foran Lytingfjellets Tøffa til Olav Schrøder.

Etter apportkonkurransen var det “dragrace” for hund. 100 meter gjennom delvis rypeterreng skulle løpes så fort som mulig! I finalen møttes Lytingfjellets Tøffa og Lytingfjellets Flikka til Olav Schrøder, samt Es Seun til Petter Elvestad. Etter et rotterace, kom Tøffa de berømte cm foran Saun i mål.

Nå var det tid for litt aktivitet for både hunder og eiere og vi reiste på fjelltur med Sondov Bjåen som guide. Turen var tung opp myrene, men med en inspirerende guide som fortalte om fjellivet, historikken til garden Bjåen og gruvedrift så blei det en flott tur opp i 1100 meters høyde!

Lørdag kveld inviterte Sondov oss til å prøvesmake kaldrøkt fisk sammen med eggerøre, rømme og flatbrød. En kulinarisk opplevelse som alle bør reise til Bjåen og bestille!rita_og_finn

Etter dette var det grilling og sosialt samvær i Årestoga på Bjåen, og mange historier blei fortalt, indekser diskutert osv. Om alle var enige? Ne, i men høflige og gode venner var vi likevel!

Søndag var det lydighetstrening og en konkurranse i lydighet der det ikke var lov til å bruke lyd. Kun håndtegn og kroppsspråk var tillatt. Etter en spennende og lattermild konkurranse blei det finale mellom Ingrid og Svanhild Bjåen! Finalen var spennende, men vinner blei Lytingfjellets Frekka og Ingrid!

Dessverre var det få som meldte seg på utstillinga og dette medførte at den ble avlyst. Hva skyldes dette? Ikke lett å gi noen svar, men vi håper flere kommer neste år. Vi håper også da at fristen for utstillinga blir opprettholdt, for det var mange som hadde tenkt å melde på. Men siden fristen ikke ble opprettholdt, ble utstillinga avlyst.

Vi vil takke vertskapet på Bjåen turisthytte ved Ingrid, Sondov, Ingunn og Svanhild for å legge alt til rette for oss, og vi håper vi kan komme att!

“Reservearrangørene” Ingrid, Linda , Unni og Olav

Total
0
Shares