Ny DR i Nord-Norge nord

IngerLillHundene

IngerLillHundenePå det nordnorske pointertreffet i Målselv sist helg ble jeg valgt til ny distriktskontakt for NNN.

Litt om meg selv – jeg er opprinnelig finnmarking som siden 1992 har vært bosatt i Nordreisa i Nord-Troms. Har en mann som er ivrig jeger og som på begynnelsen av -90-tallet hadde lyst på jakthund. Valget falt på korthåret hund og dermed pointer da vår sønn viste seg å være allergisk for langhårete hunder. Ganske tilfeldig at det ble denne rasen, men etter at den første pointeren var i hus, har det aldri vært noen tvil om hvilken rase som gjelder! Min erfaring med hund var inntil da liten, men interessen for jakt og ikke minst jaktprøver tok helt av med anskaffelsen av jakthund, og jeg har vært i prøvemiljøet siden da.

Til daglig jobber jeg som jordmor, og turnusarbeid er genialt i kombinasjon med hund. Er vel som de fleste andre hundfolk litt over middels interessert i turer og friluftsliv, og det gjør selvsagt at det blir mange flotte turer hele året. Hundene er alltid med enten det er fotturer på vidda på sensommeren, treningsturer og jaktturer på høsten eller ski- og fisketurer på vinteren.  Mer lojale turkompiser skal man vel lete lenge etter. Jeg har to voksne unger som har flyttet ut, og det gjør at jeg kan bruke min fritid helt og holdent til hundene om jeg vil…og det vil jeg som regel.

For tiden har vi en voksen hund på 8 år og ei ung tispe på snart 2. Akkurat nå er det innlæring av apport på unghunden som er i fokus. Men om et par måneder er det høst, med forhåpentligvis mange fine jaktturer igjen, og med jaktprøver både før og etter jakta.

Jeg ser fram til arbeidet for NNN. Men for å gjøre en så god jobb som mulig, er jeg avhengig av at medlemmene sender inn resultater både fra jaktprøver, utstillinger og andre saker de måtte ha på hjertet. Jeg skal gjerne profilere alle de flotte hundene vi har her nord, men vet at det kan være vanskelig å få med seg absolutt alt som skjer rundt i landsdelen til enhver tid. Så derfor – send ei tekstmelding eller en mail, så legger jeg ut info så snart det lar seg gjøre.

Ha en fortsatt riktig fin sommer!

Mvh
Inger-Lill Løkås Pedersen

Total
0
Shares

Siste kommentarer