Problemløsing

Tiurskogens_Argon_med_fjellets_ensomme__rytter
Tiurskogens_Argon_med_fjellets_ensomme__rytterNår fjellet er fullt av lemen, vil rovdyr som rev og røyskatt vasse i mat.  Lemenet liker seg best uten for mange andre lemen. Det er også kalt ”fjellets ensomme rytter” . Når det blir for mange på ett sted, flytter de seg til andre områder. Denne forflytningen kan skje over både riksveger og elver. Det blir massedød og forferdelse i lemenverdenen i slike lemenår.

Med slike mengder lemen man opplever nå, vil forholdene ligge veldig godt til rette for at rypene kan få frem store kull. Da må både jeger og hund være godt forberedt på en spennende høst. NPK avd. Hed/Opp Svartjonnholets_Rikke_og_Bente_Indergrdarrangerte 14.mai problemløsingskurs i apport. Kurset var også åpent for fuglehundfolk fra Lillehammer. Vibecke Mohr har vært borti problematikken tidligere og var engasjert som instruktør. Apport er en aktivitet som krever god grunndressur og knytter hund/eier sammen. Innlæringen tar tid og har mange terskler som må overvinnes. Vibecke gikk raskt gjennom alle trinn i apportinnlæring fra dummy til nyskutt rype. Hun kom med konkrete råd og viste på den enkelte hund hvordan eier kunne komme videre. Apport kommer jo etter skuddet, men skuddet vil også kreve disiplin for drevne jakthunder.  Ro i oppflukt og skudd man trene inn med en dummylauncher som med 0.222 long ammunisjon skyter ut en plasthylse kledt med seilduk og fastsurrete rypevinger. Da får man både skudd og flygende objekter som kan gi de fleste fuglehunder en morsom provokasjon. De fleste jegere vil også synes dette er gøy og gjøre dressur til en attraktiv atspredelse. Bente Indergård fra Harpefoss hadde tatt turen ned med både den voksne Svarttjønnholtets A Rikke og valpen Tiurskogen’s Argon. Dette var en særdeles trivelig valp som synes alt er morsomt og enkelt. En apportdummy kan man jo bare ta opp, mange andre hunder er topp og svømming er barnemat. Kort sagt en glimrende pointer som allerede har gjort et meget skarpt på valpeshow. Vi står foran en laaang sommer som nok går lynraskt som vanlig. Hva vi skal gjøre neste helg?  Duetreff hos Trond Olsen, selvfølgelig. Hva ellers? Da blir det stander, ro ioppflukt  med mere. Det er ennå plass til flere. Ring 414 78 798 for påmelding til en trivelig kveld med godt selskap, gode hunder og fenomenal stemning.
Total
0
Shares

Siste kommentarer