Felles medlemsmøte i Trondheim

landin2
Anders Landin

landin2Nordenfjeldske Fuglehundklub og lokalavdelingene i raseklubbene NPK, NESK, NVK og NGK arrangerte felles medlemsmøte onsdag 16. mars i Trondheim.  For anledningen var den kjente svenske  hundedressøren og foredragsholderen Anders Landin invitert for å fortelle oss andre fuglehundinteresserte hvordan han legger opp sin dressur fram mot en ferdig jakthund.

Audiotoriet i Suhm-huset var fylt opp til siste benkerad og vel så det.  Det var tydelig at arrangørene hadde truffet godt i sitt valg av foredragsholder.  Landin hadde fokus på viktigheten av tidlig lydighetsdressur.  Inntil valpen er 3 måneder baseres all dressur på belønning, mens fra 3-4 måneder legges kravmomenter inn.  Timing og konsekvens er sentrale ord for vellykket dressur av valpen/unghunden, samtidig med at det er viktig å lære valpen de to viktigste ordene – ja og nei. 

Landins foredrag var meget interessant og informativt, da han i etterkant av hver teori-bolk viste en “film-snutt” av hundene i aksjon.    

Til slutt  listet Landin opp en del problemområder, hvor han ga en del råd og vink for å løse disse aktuelle dressurproblemene.

Anders Landin har 45 års erfaring som hundemann.  De som var så heldige å delta på møtet, fikk garantert massevis av tips som det er nyttig å ta med seg videre i dressurarbeidet.   

 

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer